«Сад чеснот»

Під такою назвою, сьогодні, 3 травня, в Лисичанському міському краєзнавчому музеї відбулася визначна культурна подія — відкриття персональної виставки Заслуженої артистки України, радника Міністра культури України, члена Національної спілки художників України, письменниці, телеведучої, громадського діяча, волонтера Анжеліки Рудницької.

Експозиція, в якій представлено найбільший цикл вишитого живопису майстрині «Дерева-писанки», приурочена до свята Великодня. В своїй творчості майстрині вдалося перетворити народну вишивку в сучасне мистецтво. Роботи художниці, опираючись на багатовікові традиції народного мистецтва, є абсолютно авторськими, абсолютно українськими і водночас модерновими та мультиетнічними. Головний образ виставки — дерево. Це й не дивно, адже для українців споконвіку дерево життя — сакральний символ. Особливі дерева і у Анжеліки Рудницької: фантастичні, неповторні, розкішні — вони виростають в поетичному «Саду чеснот», підносять глядача до вічності.

Один з мистецько-філософських феноменів Рудницької — створення своєрідного симбіозу дерева життя, писанки і яйця-райця, які широко представлені в циклі «Дерева-писанки».

До виставки додаються буклети, листівки та книги Анжеліки Рудницької.

Виставка вишитих картин триватиме в краєзнавчому музеї до 3 червня. Запрошуємо всіх відвідати нову, яскраву, весняну експозицію «Сад чеснот»!

Відділ культури Лисичанської міської ради