Вітаємо учасників "Байбак-fest - 2018" з черговими нагородами

16 червня учасники художньої самодіяльності Палацу культури ім. В.М.Сосюри та майстри декоративно-ужиткового мистецтва міського краєзнавчого музею взяли участь в Обласному відкритому фестивалі-конкурсі української культури та фольклору літній етап «Байбак-fest — 2018», який відбувся у місті Попасна.

Святкове дійство розпочалось урочистою ходою учасників фестивалю-конкурсу на площі міста Попасне. Під час заходу всі бажаючі мали змогу взяти участь в народних іграх та розвагах, насолодитися виставкою робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Луганської області та скуштувати страви української національної кухні в гостинних куренях сіл та об’єднаних територіальних громад Попаснянського району.

За підсумками фестивалю учасники художньої самодіяльності гідно представили наше місто та вибороли 5 призових місць, а саме:

— в номінації «Народне музикування» Дипломом І ступеню нагороджено соліста інструментального дуету Валерія Сидоренко та Дипломом ІІ ступеню — інструментальний дует Валерія Сидоренко і Максима Апухтіна;

— в номінації «Народні ігри, розваги» Дипломом І ступеню нагороджено театральний гурток «Smile» під керівництвом Галини Киященко;

— в номінації «Народна пісня» Дипломом ІІІ ступеню нагороджено Лілію Жиділову (керівник Тетяна Гарбузюк);

— в номінації «Народне декоративно-ужиткове, образотворче мистецтво» Дипломом ІІІ ступеня нагороджено майстра декоративно—ужиткового мистецтва Наталію Попович.

Також, майстри декоративно-ужиткового мистецтва Тетяна та Юлія Титови, Лариса Лисицька, Тетяна Немченко, Світлана Тєлушка, Олена Ярошенко, Олена Кислякова, Марія Казміна, Ігор Нещерет та Любов Зайцева представили більше 500 авторських робіт в різноманітних техніках виконання. За підсумками конкурсу Олена Кислякова нагороджена Дипломом І ступеню, Лариса Лисицька — Дипломом ІІ ступеню, Олена Ярошенко — Дипломом ІІІ ступеню.

Всі учасники нагороджені Дипломами за участь та за вагомий внесок у розвиток національної культури, збереження та відродження фольклорно-етнографічної спадщини українського народу.

Вітаємо учасників «Байбак-fest — 2018» та бажаємо творчих успіхів!

Відділ культури Лисичанської міської ради