Луганщина - світанок України

9 жовтня Лисичанський міський краєзнавчий музей яскравою феєрією талантів гостинно зустрів обласну комісію в рамках огляду-конкурсу «Луганщина — світанок України».

Оцінити майстерність митців Лисичанської територіальної громади завітали представники Луганського обласного центру народної творчості: директор Луганського обласного центру народної творчості Ірина Дячук, провідний методист з декоративно-ужиткового мистецтва та традиційних видів ремесел Наталія Стрєльцова, провідний методист з розвитку фольклорного мистецтва та нематеріальної культурної спадщини Надія Лебедєва.

Також на заході були присутні начальник відділу культури Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Людмила Ткаченко, керівники комунальних закладів культури та творча інтелігенція громади.

Шістдесят майстрів декоративно-ужиткового мистецтва представили на виставці понад 380 робіт у різноманітних художньо-декоративних напрямках і стилях: картини, написані акрилом та маслом на полотні, цифрові фотографії, різьблення по дереву, сегментне точіння, випилювання лобзиком, художня ковка, печворк, витинання, самчиківський розпис, фріволіте анкарс, писанкарство, об’ємна аплікація, іграшки в’язані та з пресованої вати, валяння, фьюзинг, вишивка, лозо- та папероплетіння, авторські інтер’єрні ляльки, вироби, зроблені в будуарній техніці та з сірників, бісеру, фоамірану, ізолону, гофропаперу, харчового парафіну, полімерної глини, миловаріння.

Екскурсію по виставці провела директор музею Ніна Бондар. Емоційне сприйняття виставки доповнили чарівні музичні твори у виконанні викладачів та учнів Лисичанської дитячої музичної школи № 2.

Також під час огляду-конкурсу була продемонстрована відеопрезентація досягнень закладів культури Лисичанської міської територіальної громади.

Під час підсумкового спілкування члени обласної комісії звернули увагу на високий рівень розвитку сфери культури нашої громади та позитивний рух до згуртування творчої спільноти.