Міжнародний фестиваль "Південні маски 2015"

З 5 по 15 червня у місті Миколаїв відбувся Х відкритий Міжнародний фестиваль молодіжних театрів «Південні маски 2015». В цьому році у фестивалі прийняли участь 37 театральних колективів з міст Миколаїв, Одеса, Київ, Харків, Вінниця, Чернігів, Львів, а також колективи з Польщі. Луганську область на фестивалі представляла зразкова дитяча театральна студія «Арлекін» ПК ім. В.І. Леніна.

До конкурсного перегляду колектив представив повчальну казку-клоунаду «Послухайте нашу курку», яка розкрила акторські здібності юних лисичан та показала високий професійний рівень режисерської роботи. Майстерність «арлекінців» була високо оцінена. Колектив отримав диплом і срібну маску за зайняте друге місце, та диплом за кращий акторський ансамбль. Також керівники колективу Надія Бражникова та Ірина Кабанова за яскраву постановку і дитячу безпосередність, збережену в акторах, визнані «корифеями аматорських театрів сьогодення».

Крім участі в конкурсній програмі колектив приймав участь у майстер-класах з членами журі, відвідували вистави театральних колективів інших міст та побували у Національному історико-археологічному заповіднику «Ольвія».

Відділ культури Лисичанської міської ради та зразкова дитяча театральна студія «Арлекін» висловлюють подяку заступнику голови Луганської обласної державної адміністрації Лішик Ользі Петрівні, начальнику управління культури, національностей та релігії Луганської облдержадміністрації Адамчук Аліні Олексіївні, народному депутату України Сергію Дунаєву та всім небайдужим лисичанам, що посприяли участі колективу в Х відкритому Міжнародному фестивалі молодіжних театрів «Південні маски 2015».

Відділ культури Лисичанської міської ради