До Всеукраїнського Олімпійського дня в Лисичанську провели низку заходів

На початку червня в освітніх та спортивних закладах Лисичанська з метою розвитку олімпійського руху в Україні, поширення ідей олімпізму серед громадян області, пропаганди здорового способу життя та з нагоди Всеукраїнського Олімпійського дня була проведена низка заходів.

Під гаслом «Sport in our life», 11 червня, в пришкільному мовному таборі «Wonderland», що діє в ЛСШ І-ІІІ ст. № 8 пройшло урочисте відкриття Малих Олімпійських Ігор.

Свято розпочалось з параду спортсменів: гімнасти, футболісти, плавці, боксери, представники «Формули-1». Олімпіаду відкрив Зевс з богинями Олімпу, які познайомили дітей з історією Олімпійських ігор, традиціями та символікою.

Внесенням Олімпійського вогню було дано старт спортивним змаганням «В здоровому тілі — здоровий дух!!!», «Citius, Altius, Fortius! Швидше, вище, сильніше!».

14 червня, в Лисичанській міській дитячо-юнацькій спортивній школі (ДЮСШ) пройшов Олімпійський день. В заході взяли участь 68 учнів — вихованців ДОТ «Рекорд», 3 тренера-викладача, 6 помічників тренерів (студенти-практиканти ВП «Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ ім. Т.Шевченка»).

В рамках програми Олімпійського дня тренерами ДЮСШ були проведені бесіди на теми: сучасні Олімпійські ігри, розвиток олімпійського руху в незалежній Україні, початок проведення Параолімпійських ігор, час відродження Олімпійських ігор.

Окрім того, вихованці табору змагалися у цікавих вікторинах та виконували командні завдання на станціях: театральна, естафетна, відповідайка, знатоки, попадайка, загадкова.

Також до Олімпійського дня в міській ДЮСШ було проведено міський захід «Пам’ять» до Всеукраїнського героїко-патріотичного заходу спогадів ветеранів війни та спорту ветеранів війни та спорту, спрямованого на увічнення пам’яті загиблих у 1941-1945 роках, вшанування захисників України, учасників бойових дій та спорту. Запрошений гість Олексій Іванович Ладік — ветеран спорту, Заслужений тренер СРСР, Майстер спорту СРСР з класичної боротьби — розповів вихованцям ДОТ «Рекорд» про досягнення ветеранів спорту нашого міста.

Також, на початку червня, у дошкільних навчальних закладах та в усіх літніх пришкільних таборах з денним перебуванням відбулися заходи до Всеукраїнського Олімпійського дня (19 таборів/ 1600 дітей). Проведені наступні спортивні заходи:

— у дошкільних закладах — бесіди та ігри на свіжому повітрі, присвячені популяризації здорового способу життя;

— у пришкільних таборах — «Олімпійські години», спортивні змагання «В здоровому тілі — здоровий дух», спортивні вікторини «Історія виникнення Олімпійських ігор», «Олімпійський ерудит», конкурс знавців «Що я знаю про спорт?», «Видатні олімпійці України» конкурси малюнків «Спорт і я», «Я- майбутній олімпієць», «Зроби свій вибір на користь здоровя», «Діти — Олімпійська надія».

Окрім того,

Всеукраїнський Олімпійський день у всіх таборах розпочинався урочистою лінійкою і завершувався лінійкою, на якій оголошувалися підсумки змагань та нагороджувались переможці.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради