Лисичанська міська ВА пропонує житло для ВПО в м.Київ

Лисичанська міська військова адміністрація та Український державний університет ім. Михайла Драгоманова підписали меморандум про співпрацю щодо життєзабезпечення ВПО та надання тимчасового житла в гуртожитку вишу.

Блочна система гуртожитку може розмістити до 400 ВПО. Є 2-х, 3-х, 4-х містні кімнати. В кожному блоці є кухня, туалет та душова кімната.

На першому поверсі гуртожитку є кімната для прання, кабінет медичної допомоги, актова зала для надання психологічної, соціальної та юридичної допомоги.

Адреса: м.Київ, вул. Левка Лук'яненка 2 з (ст. метро Оболонь)

Телефон для довідок: +380 50 259 4267 Тетяна (щодня, з 08:00 до 18:00)

Тренінг з медіаграмотності в Полтаві

12 та 13 квітня 2024 року в м.Полтаві на базі коворкінгу «Спільна справа Полтавщини» пройшов дводенний тренінг з удосконалення навичок медіаграмотності «MEDIAADAPT: глибинний погляд на інформаційний світ».

Серед учасників тренінгу були присутні й працівники стаціонарного пункту накопичення та видачі гуманітарної допомоги №2 у м.Полтаві гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації.

Учасники ознайомилися з основами медіаграмотності, ознаками маніпуляцій та пропаганди, виконали вправи з фактчекінгу та занурились в критичне мислення.

Дякуємо за нові знання та позитивні емоції!

Ми помстимося кожному: історія Луганського прикордонного загону в документальному проєкті МВС "На межі"

У цьому випуску проєкту про становлення та героїзм легендарного Луганського прикордонного загону, на базі якого було створено бригаду Гвардії наступу «Помста». Ви дізнаєтеся:

- У якому стані був кордон із росією після проголошення Незалежності України?

 

- Чому прикордонникам довелось покинути Луганськ у 2014 році?

Подробнее...

ВПО з Луганщини відвідали пісенне шоу в м. Полтава

10 квітня 2024 року в Полтавській обласній філармонії відбувся концерт-огляд колективу дитячої вокально-хорової студії "Домінус"

Десять родин ВПО з Луганщини мали змогу відвідати пісенне шоу.

Унікальні голоси зачарували глядачів найпотаємнішими струнами зібраних на теренах Полтавщини, що не залишили байдужими серця жодного присутнього у глядацькій залі.

Подробнее...

Комунальні підприємства Лисичанської громади залучені до будівництва оборонних рубежів

Будівництво_Ф_С«За рішенням ради оборони Луганської області, за наказом очільника Луганської області Артема Лисогора ми виконуємо завдання з облаштування фортифікаційних споруд на визначених рубежах військовим керівництвом. Вся залучена техніка купувалась під план деокупації наших територій, але зараз є негайна потреба в будівництві лінії оборони, тому прийнято рішення задіяти її», - розповів начальник Лисичанської міської ВА Валерій Шибіко.

Роботи виконуються силами працівників комунальних закладів. Це працівники, які працювали в Лисичанську до окупації й працюють зараз на користь громади.

Подробнее...

Лисичанська міська ВА поділилася досвідом організації місць компактного проживання ВПО

2 квітня 2024 року заступниця начальника Лисичанської міської ВА Оксана ВОЛОШИНА взяла участь у вебінарі «Обмін досвідом діяльності Рад ВПО щодо вирішення житлових потреб ВПО» де розповіла про досвід у створенні та функціонуванні місця компактного проживання, що розташовано в м.Київ, вул. Ушакова 8 А.

«Метою Лисичанської адміністрації було зробити проживання в місці компактного проживання комфортним та доступним як для дітей, так і дорослих. Ми розуміємо, що це не дім, що це окреме житло, але ми змогли забезпечити його всіма можливими послугами як соціальними, медичними, гуманітарними, так і юридичними й адміністративними, щоб його мешканці могли будь-коли скористатися ними на безоплатній основі», - зазначила заступниця начальника Лисичанської міської ВА Оксана ВОЛОШИНА.

Подробнее...

Переселенці з Лисичанська, що мешкають в м.Київ, отримали гуманітарні набори від благодійників

100 харчових наборів надав благодійний фонд «Океан Надій» у співпраці з міжнародною ініціативою «Operation Sunflower». Їх роздали літнім людям та людям з інвалідністю.

Лисичанська міська військова адміністрація висловлює щиру вдячність БО МБФ «Океан Надій» за підтримку мешканців нашої громади.

Разом до Перемоги! 

Протягом березня ВПО з Луганщини отримали допомогу у вигляді 5467 харчових наборів

Протягом березня ВПО з Луганщини отримали допомогу у вигляді 5467 харчових наборів та 493 одиниці непродовольчої допомоги в стаціонарних пунктах накопичення та видачі гуманітарної допомоги Гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації.

За березень ЦНАП у м.Лисичанську, що має відділені робочі місця адміністраторів у гуманітарних хабах міст Дніпро, Київ, Полтава, Обухів, Запоріжжя, Одеса, Хмельницький, надав 387 адміністративних послуг.

3468 громадян отримали консультаційну допомогу в сall-центрі ЦНАП, звернення 40 осіб розглянуті фахівцями структурних підрозділів Лисичанської міської ВА, надано відповіді на 3-и звернення громадян через «гарячу лінію» Луганської ОДА.

Подробнее...

Лисичанські школярі, що мешкають в Київському шелторі-хабі, зшили прапори для ЗСУ

В гуртожитку Європейського університету, де мешкають ВПО, працює гурток Лисичанського ліцею №4 «Моделювання, конструювання та дизайн одягу». Під час занять гуртківці засвоїли базові знання зі швейної справи та вже мають певні результати.

Діти, під час весняних канікул, власноруч зшили прапори, виготовили обереги, які будуть передані підрозділам ЗСУ для підтримки морального духу наших бійців.

Тримаємо стрій, наближаємо Перемогу!

Діти з Луганщини відвідали виставу "Жив був пес" у м.Полтава

24 березня малеча з Луганщини разом з батьками мали змогу переглянути мюзикл за мотивами народної казки "Жив був пес".

Захід відбувся за сприяння Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.М.Гоголя у співпраці зі стаціонарним пунктом накопичення та видачі гуманітарної допомоги № 2 у місті Полтаві гуманітарного штабу Лисичанської МВА та службою у справах дітей Сватівської МВА.

Діткам та дорослим дуже сподобалось дійство та майстерна гра акторів!

Дякуємо за неймовірні емоції та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

У Лисичанському ЦНАП запроваджено сервіс УТОГ - послугу з перекладу жестовою мовою

У Лисичанському Центрі надання адміністративних послуг запроваджено сервіс УТОГ — послугу з перекладу жестовою мовою

Центр надання адміністративних послуг у м.Лисичанську підписав договір про співпрацю з ГО «Українське товариство глухих».

Сервіс УТОГ – це система відеозвʼязку з перекладачем жестової мови для забезпечення комунікації з особами, які мають порушення слуху. Сервіс є повністю БЕЗКОШТОВНИМ!

 Скористатись послугами перекладача жестової мови Сервісу УТОГ ви можете у ЦНАП м.Лисичанськ та на віддалених робочих місцях адміністраторів ЦНАП за адресами:

Подробнее...