Всеукраїнський проект "Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення"

Конгресом національних громад України в рамках проекту «Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення» 7 та 8 грудня на базі Лисичанського міського краєзнавчого музею було проведено дводенний методичний семінар для вчителів та старшокласників із тематики громадянської освіти, організатором якого став Лисичанський методичний центр. Тренери КНГУ за два дні змогли надихнути місцевих педагогів на нові методи роботи з підлітками та з колегами,оформили експозиції виставки «Разом», яка буде функціонувати з 10 по 26 грудня в Лисичанському міському краєзнавчому музеї.

Під час проведення семінару 21 учень із різних шкіл опанував інтерактивні методи співпраці у незнайомій групі, разом з тренерами КНГУ Андрієм Книжним та Мирославом Грінбергом пройшов підготовку та став гідами мандрівної освітньої виставки «Разом». Під час спілкування з однолітками на теми ідентичності тренери поділилися навичками проведення екскурсій у форматі діалогу з аудиторією.

Вчителі суспільно-гуманітарних дисциплін під час спілкування з керівником проекту, виконавчим директором КНГУ Ганною Ленчовською мали змогу познайомитися з сучасними інноваційними формами роботи, дізнатися про ресурси з профілактики емоційного вигорання, обговорити способи створення безпечного простору у школі для дітей з різними ідентичностями. Вчителі розробили інструментарій використання освітніх виставок для формування громадянської позиції, цінностей, толерантності, емпатії у школярів та їх батьків.

Запрошуємо педагогів, учнів, батьків учнів, представників громадськості відвідати виставку з 10 по 26 грудня. Старшокласники-гіди, вчителі, які пройшли навчання, проведуть екскурсії, ознайомлять відвідувачів із матеріалами експозиції «Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення».

Лисичанський методичний центр освіти