Продукція ТОВ "Лиспи" та кондитерського цеху "Кураж" увійшла у сотню кращих товарів України

Продукція підприємств харчової галузі Лисичанська знана не тільки в місті але далеко за його межами, мова йде, насамперед про ТОВ «Лиспи» та кондитерський цех «Кураж».

Лисичанський пивоварний завод — ТОВ «Лиспи» одне з підприємств харчової галузі, що динамічно розвивається. На сьогодні основне виробництво підприємства представлене власним елеватором, солодовим, варильним, бродильно-лагерним цехами, виробничою лабораторією, цехами розливу пляшкового пива та в кеги, існують обслуговуючі підрозділи.

Пиво Лисичанського пивоварного заводу виробляється за класичною технологією в дві стадії: головне бродіння і доброджування. При виготовленні використовується тільки вода, солод і хміль. Головне бродіння відбувається в бродильних апаратах і триває 7-8 діб. Друга стадія — доброджування і дозрівання пива — проводиться у лагерних танках при 1-3°С протягом 20-40 днів в залежності від сорту пива. Основна сировина для виробництва пива — світлий пивоварний ячмінний солод. На підприємстві розробляються нові сорти пива які реалізуються у великих торгівельних мережах. Замовниками лисичанського пива є харківська фірма «ДойчХоф» «Німецький Двір», яка розробила власний дизайн етикетки та пляшки, придумала унікальну назву пива та його різновидів. «ДойчХоф» реалізує лисичанське пиво під власною торговою маркою. Приватні підприємства реалізують продукцію заводу навіть у Карпатському регіоні.

ТОВ «Лиспи» щорічно приймає участь у престижних конкурсах і виставках, про що свідчать почесні дипломи та медалі. Вся продукція Лисичанського пивзаводу сертифікована в системі УкрСЕПРО і має висновок Державної санітарно-епідеміологічної експертизи. На Лисичанському пивзаводі проводяться екскурсії та дегустації пива.

На підприємстві стабільно працює і отримує заробітну плату висококваліфікований колектив. ТОВ «Лиспи» є соціально орієнтованим підприємство, що регулярно сплачує податки до місцевого бюджету.

Виробничу підприємницьку діяльність з виготовлення і реалізації кондитерських виробів Арусханян С.Л. розпочав у 2004 році. ФОП Арусханян з 2010-го постійно потрапляє до переможців Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів України». Спочатку «золото» цього престижного кондитерського змагання завоював торт «Фруктовий десерт», згодом — «П’янка вишня», а торік — кондитерський шедевр м’який торт «Тирамісу».

18 травня 2012 року введений в експлуатацію цех з виготовлення кондитерських виробів з дегустаційним залом. Підприємство добровільно проводить сертифікацію своєї продукції, його асортимент налічує більше 180 найменувань різноманітних кондитерських виробів, що постійно оновлюються. Кондитерський цех «Кураж» також займається благодійністю та вносить свій вклад у розвиток і розбудову рідного міста.

Нещодавно у газеті центральних органів виконавчої влади «Урядовий кур’єр» вийшли статті присвячені діяльності ФОП Арусханян С.Л. та ТОВ «Лиспи», ознайомитись з якими можна за наступними посиланнями:

http://ukurier.gov.ua/uk/articles/solodkij-kolektiv/

http://ukurier.gov.ua/uk/articles/vid-lisichanska-do-karpat/