"Суспільство - простір без насильства"

За такою темою сьогодні, 8 грудня, на базі Лисичанського професійного торгово-кулінарного ліцею відбулося засідання у формі «круглого столу» міської комісії з питань координації дій з попередження насильства в сім’ї у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Засідання відбулось під головуванням заступника голови комісії, начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради Ніни Нецвєт.

В роботі комісії взяли участь начальники та спеціалісти управлінь, відділів та служб Лисичанської міської ради, представники Лисичанського відділу національної поліції, адміністрація та учні Лисичанського професійного торгово-кулінарного ліцею.

На засіданні у формі дискусії доповідали соціальні працівники ліцею Ольга Ракута та Наталія Михайська. У своїй доповіді вони позначили напрямки роботи з попередження жорстокості та насильства в учнівському середовищі та сім’ї. Під час проведення дискусії застосовувалися відеоролики, фотогалереї, проводились психологічні ігри за даною тематикою. Під час засідання практичний психолог навчального закладу провела тренінг на тему: «Насильству ні!». Окрім того, яскравим та наочним виявився виступ агітбригади «Ми проти насильства», де учні навчального закладу у міні-постановці подали інформацію про феномен насильства, його види, форми та причини, шляхи подолання.

Отже підводячи підсумок, можна впевнено сказати, що ефективність таких заходів полягає в комплексності, оскільки передбачає поєднання різних форм роботи, а також у всеохоплюваності. Такі заходи сприяють кращому усвідомленню учнями своїх прав, розвивають розуміння та повагу до відмінностей між людьми, інформують про сутність та види насильства, його наслідки, та інформування.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради висловлює подяку усім навчальним закладам міста, відділам, службам, організаціям та установам, що приймають активну участь у організації та проведенні Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Народна мудрість наголошує: «Посієш вчинок — пожнеш звичку, посієш звичку — пожнеш характер, посієш характер — пожнеш долю».

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради