Учні Новодружеської дитячої школи мистецтв стали учасниками Різдвяного Гошівського пленеру "Коло Добра"

Вже кілька років поспіль в Івано-Франківській області на території Гошівського монастиря проводиться Різдвяний Гошівський пленер, ініціатором якого є народний депутат України, Президент Благодійного фонду «Україна Інкоґніта» Анатолій Матвієнко.

Цього року пленер відбувся під назвою «Коло Добра», за участю митців з Польщі, Словаччини та України. Особливістю цьогорічного пленеру стало залучення до нього п’ятьох дітей з Новодружеської дитячої школи мистецтв.

14 грудня стартувала акція цього унікального благодійного соціально-мистецького проекту. В цей день у Верховній Раді України відбулася зустріч народного депутата Анатолія Матвієнко з учнями Новодружеської дитячої школи мистецтв.

Спочатку учні школи були запрошені до Національної парламентської бібліотеки України, де відбулася презентація книги клубу ілюстраторів Pictoric «Діячі України» (видавництво Артбук), після чого вони відвідали Будинок Художника «ЕКСТЕР», де відомий український художник Едуард Штемман розповів їм про мистецтво та провів для них урок.

15 грудня діти приїхали до Івано-Франківська, де їх зустріли меценат проекту Віктор Вінтоняк, заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк та відомі художники.

Діти знаходились в Гошеві (Долинській район) на території Гошівського монастиря, де виконували художні роботи спільно з відомими художниками. Кошти від продажу всіх спільно написаних картин підуть на потреби Дитячого паліативного центру.

По завершенню пленеру заплановано дві виставки робіт (22 грудня — в Івано-Франківську та 23 грудня — в Київі на території Національного Заповідника «Софія Київська»).

Всі діти-учасники проекту «Коло добра» будуть відзначені подарунками, а 17 лютого Конкурсною комісією буде відібрано 5 призових робіт, автори яких безкоштовно проведуть тиждень літніх канікул в Карпатах, в дитячому спортивно-оздоровчому таборі «Артек-Буковель», за підтримки Благодійного Фонду Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ».

Куратором пленеру стала учасниця пленеру з Польщі, м. Вроцлав, Катажина Боб’єц — митець, молода та амбітна польська художниця, яка проводить численні креативні та імпровізаційні воркшопи, працює в жанрі перформансу та графічного живопису, багато працює з дітьми та вірить у позитивний вплив мистецтва на дитячі серця.

Відділ культури Лисичанської міської ради