"Інноваційні освітні процеси в ДНЗ як запорука реформування дошкільної освіти України"

За такою темою, 16 березня в дошкільному навчальному закладі (ДНЗ) «Малятко» для методистів з дошкільної освіти районних(міських) методичних кабінетів(центрів) відбувся обласний інструктивно-методичний семінар.

В роботі семінару взяли участь методист з дошкільної освіти ЛОІППО Наталія Чумак, начальник відділу освіти Лисичанської міської ради Тетяна Худоба, завідувач Лисичанського методичного центру освіти (ЛМЦО) Євгенія Карпова та вихователі-методисти ДНЗ.

В теоретичній частині семінару до учасників зі словами привітання звернулась Тетяна Валеріївна та висвітлила актуальні питання дошкільної освіти міста.

Зазначимо, що педагоги ДНЗ нашого міста є активними учасниками міжнародних програм та проектів, а саме: «Вчимося жити разом», «Лего», «Культура добросусідства», HEART, «Садочок-простір-дружний до дитини».

В ході практичної частини методист з дошкільної освіти ЛМЦО Ірина Грушевська презентувала присутнім віртуальний міський освітній канал «PROСВІТА. UA», який був створений командою креативних педагогів-дошкільників.

Також, в ході семінару вихователі-методисти дошкільних закладів Світлана Чернуха («Бірюза»), Ганна Варган («Росинка»), Оксана Саприкіна («Дюймовочка»), Наталя Косенко («Світлячок») творчо підійшли до висвітлення досвіду використання інновацій в роботі з дошкільниками та продемонстрували високий рівень професійної компетентності.

Окрім того, учасникам семінару була представлена виставка електронних газет ДНЗ міста «Інноваційні освітні процеси в ДНЗ як запорука реформування дошкільної освіти України» та авторські соціальні ролики з актуальних питань дошкільної освіти.

Проведений захід надав можливість окреслити шляхи інноваційної діяльності та продемонстрував, що фахівці дошкільної освіти нашого міста впевнено і вчасно реагують на сучасні зміни у дошкільній освіті, готові підвищувати професійний рівень, обмінюватися й ділитися набутим досвідом.

Лисичанський методичний центр освіти