Делегація із Лисичанська взяла участь у святкуванні Дня утворення Луганщини

3 червня відзначили 79-річчя від дня утворення Луганщини.

Дійство пройшло у місті Рубіжне. З самого ранку було організоване справжнє свято спорту на стадіоні ім. Виноградова. Там пройшов футбольний матч, а разом з тим веселі естафети та ігри для юнаків і дівчат.

Вже по обіді місцевих жителів та гостей Рубіжного очікували на площі Володимирській показовий виступ службових собак, змагання з силових видів спорту «Територія сили», видовищна вистава Луганського обласного козачого кінного театру «Козацька Січ», виставка майстрів декоративно-ужиткового й образотворчого мистецтва та фестиваль преси «Медіа-вернісаж», зібраної з багатьох куточків Луганської області.

В святі взяли участь й представники Лисичанської міської ради на чолі з міським головою Сергієм Шиліним. Спочатку делегація відвідала Форум земляків «Луганщина у нас одна», на якому спікери Форума — голови і представники асоціацій промисловості, сільського хазяйства, культури, освіти, спорту, аграріїв, лікарів, молоді та людей з обмеженими можливостями Луганщини, разом з головою обласної державної адміністрації — керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом обговорили проблеми рідного краю та шляхи їх вирішення. У своїй промові губернатор наголосив: «У ситуації, коли люди перестали довіряти один одному, важливо об’єднати небайдужих до долі Луганщини та спільно вирішувати нагальні соціально-економічні проблеми». Підсумком «Форуму земляків» стало підписання Меморандуму про партнерство та співробітництво між облдержадміністрацією, в лиці Юрія Гарбуза з одного боку та головами професійних асоціацій області з іншого.

Під час офіційної частини заходу Лисичанський міський голова Сергій Шилін та начальник служби у справах дітей Лисичанської міської ради Світлана Логвиненко отримали Листи подяки за активну громадянську позицію, високі професійні досягнення, значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди 79-ї річниці утворення Луганської області.

В ході свята пролунало багато тематичних пісень та ефектний флешмоб «Луганщина — це Україна» за участі учнівської молоді. Слідом виступили творчі колективи Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, Луганської обласної філармонії, артисти-аматори з Рубіжного.

На завершення усіх очікували кращі виступи гуртів та солістів районів і міст у рамках обласного фестивалю «Єднаймось віднині і довіку», дефіле стилізованого українського одягу та аксесуарів «Ми — українці», концертна програма від гурту «Made in Ukraine» та Василя Бондарчука.

Фото в фотогалерее