У ЦНАП тепер можна оформити закордонний паспорт та паспорт громадянина України у формі ID картки

Вчора, 16 жовтня, у Центрі надання адміністративних послуг у м. Лисичанську (ЦНАП) відбувся урочистих захід, присвячений початку надання нових адміністративних послуг — оформлення і видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України у формі ID картки.

У заході взяли участь: міський голова Сергій Шилін, перший заступник міського голови Андрій Шальнєв, виконуючий обов’язки директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської обласної державної адміністрації Єгор Скіртач, заступник начальника управління Державної міграційної служби України в Луганській області Олександр Церковний, депутати Лисичанської міської ради, завідувач сектору у Луганській області Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Сергій Копилов, експерт з розвитку проектів Проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI), що виконується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) Ірина Іванова, представники Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) — координатор проекту «Реформа управління на сході України ІІ» Олексій Кубар та експерт проекту Єлизавета Жуковська, виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко.

Керівник ЦНАП Олена Литвинюк привітала присутніх та відзначила, що сьогодні ЦНАП у м. Лисичанську подолав ще один щабель сходинки до всебічного охоплення містян та гостей міста якісними адміністративними послугами. Децентралізація влади та послуг, наближення їх до громадян, створення сприятливих комфортних умов для заявників з різними потребами — ці питання у фокусі уваги не лише уряду, а і місцевої влади. Лисичанська міська рада, керівництво міста докладають чимало зусиль для підвищення якості та ефективності процесів надання адміністративних послуг. ЦНАП у цьому процесі — це показник рівня турботи про містян, гостей міста, це імідж місцевої влади.

Олена Олександрівна розповіла про весь тривалий шлях, який був подоланий заради урочистої миті. Для наближення послуг центральних органів влади до громадян Уряд своїм розпорядженням затвердив перелік послуг, що мають надаватися через ЦНАП. Серед них і послуги по оформленню та видачі паспортних документів. Після започаткування безвізу та зміни законодавства про внутрішній паспорт громадянина України попит на виготовлення паспортних документів злетів вгору по всій України. Лисичанськ — не виняток. ЦНАП у м. Лисичанську доєднався до естафети центрів надання адміністративних послуг по започаткуванню цих послуг.

Потрібні були відповідне обладнання та приміщення, спецзв’язок. На виконання задумів Лисичанською міською радою був розроблений проект «Придбання Робочої станції 1 для оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм або паспорта громадянина України у формі картки та підключення Центру надання адміністративних послуг у м. Лисичанську до Єдиного державного демографічного реєстру» для участі у конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Завдяки коштам ДФРР ЦНАП отримав першу робочу станцію, обладнання та монтаж лінії спецзв’язку. Луганська обласна державна адміністрація, безпосередньо Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму тримав на контролі увесь процес реалізації проекту, виказуючи підтримку та зацікавленість в результаті. Окрім того, процес організації проходив в тісній співпраці з представниками Управління Державної міграційної служби України в Луганській області та безпосередньо Лисичанського міського відділу. Для нас і них все було вперше.

Друга станція була придбана міжнародним партнером Проектом «Зміцнення громадської довіри» (UCBI ІІ) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Відремонтоване приміщення для надання паспортних послуг — це результат допомоги проекту «Реформа управління на сході України ІІ» Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Міський голова Сергій Шилін в своїй промові зазначив: «Сьогодні ми присутні на події, до якої вела довга дорога та важка праця. Дуже приємно, що зараз ми з впевненістю можемо сказати, що наш ЦНАП є лідером у Луганської області. Така мить була б неможлива без наших міжнародних партнерів. Дуже дякую їм за підтримку та результативне співробітництво». Сергій Іванович підкреслив, що в майбутньому є над чим працювати. Зокрема, навчання спеціалістів ЦНАПу та розширення площі будівлі адмінпослуг.

Мить перерізання червоної стрічки міським головою Сергієм Шиліним та заступником начальника Управління Державної міграційної служби України в Луганській області Олександром Церковним відкрила дорогу до нових адмінпослуг.

Новенький закордонний паспорт сьогодні отримав Сергій Шилін, а маленький лисичанин Ткачов Богдан, якому виповнилося 14 років, отримав паспорт громадянина України у формі ID картки.

Окрім того, урочистий захід доповнили відео-привітання із введенням у дію нових корисних для громадян послуг ЦНАП від колег з Київського ЦНАП та Всеукраїнської асоціації ЦНАП.