"Вшануймо подвиг учасників Революції Гідності"

Під такою назвою сьогодні, 21 листопада, у міському краєзнавчому музеї відбувся урочистий захід з нагоди Дня Гідності та Свободи.

У заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, Лисичанського прикордонного загону, працівники музею, викладачі, студенти та мешканці міста.

Революції кардинально змінюють напрямок розвитку держави та суспільства, згуртовують свідомих, зрілих громадян — справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістається нам дорогою ціною — ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця лежить пам’ять про героїв, які віддали своє життя за прагнення змінити майбутнє нашої держави, — про це свідчили слайди презентації доленосних подій, що відбулись на Майдані 2013-2014 років. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять співвітчизників, що загинули за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

З вітальним словом до містян звернулася депутат Лисичанської міської ради, начальник відділу освіти Тетяна Худоба, яка зазначила що українці — свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Народ — який подав історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Народ, який відчув потребу у єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на майдан, є велике серце і великий дух.

Зворушливі тематичні виступи вихованців палаців культури міста подарували особливий настрій у цей пам’ятний урочисто-траурний день.

Зазначимо, що протягом тижня у закладах культури, навчальних закладах міста діють виставки робіт учнів та відбуваються уроки мужності, круглі столи з нагоди цієї дати.