Фестиваль «Відкриті уроки футболу» відбувся у Лисичанську

Сьогодні, 6 травня, на стадіоні «Шахтар» вперше відбувся фестиваль «Відкриті уроки футболу». Сонячного травневого ранку на захід зібралися 190 школярів Лисичанська та 20 волонтерів, які попередньо пройшли навчання в місті Запоріжжя. Фестиваль пройшов в нашому мсті за ініціативою громадської організації «Лисичанська міська федерація футболу» та Федерації футболу України.

Проект відкритий для всіх і націлений не на досягнення спортивного результату за будь-яку ціну, а на отримання радості від гри незалежно від рівня здібностей дитини, впровадження цінностей здорового способу життя молоді, профілактики та подолання дитячої злочинності і конфліктів, забезпечення рівного доступу до футболу дівчат, сиріт, дітей зі спеціальними потребами.

Привітати юних футболістів прибули міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин, начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради Ніна Нецвєт, начальник управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Антон Волохов, представник нової міської футбольної команди «Строитель» Федір Кузнецов, співробітники Управління патрульної поліції в Луганській області.

Сергій Шилін привітав юних футболістів та підкреслив: «Хлопчики і дівчатка! Ви, наша надія та опора, ви молоде покоління, яке неодмінно покаже себе. Ми віримо в вас! Ви, безумовно, досягнете перемог не лише у футболі, але і в інших видах спорту.

Крім того, Сергій Іванович зазначив наступне: «Розвиток спорту в місті та підтримка спортсменів - це одне з найважливіших напрямків в нашій роботі. Ми завжди радіємо, коли лисичанські спортсмени виходять на міжнародний рівень. Від щирого серця хочу подякувати всім дітлахам, які беруть активну участь в різних спортивних змаганнях, та їх батькам за те, що приділяють своїм дітям багато уваги та стимулюють їх досягнення».

До привітань приєдналися начальник управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Антон Волохов та представник заснованої міської футбольної команди Федір Кезнецов.

Цікавим та надихаючим моментом урочистої церемонії відкриття заходу стали показові виступи вихованців відділень акробатичного рок-н-ролу та косіки карате міської ДЮСШ. А після урочистостей юні спортсмени поділилися на вісім команд та розійшлися виконувати різноманітні футбольні вправи.

Школам, які взяли участь у проекті, було надано спортивний інвентар та обладнання, а волонтерам і дітям-учасникам – екіпірування.

Зазначимо, що основною метою заходу було залучення і створення міжсекторної мережі серед громадських об’єднань (зокрема, регіональних федерацій футболу і клубів), шкіл, батьків, органів місцевого самоврядування, поліції, психологів, які спільними зусиллями сприяють взаємодії та соціальній інтеграції між вимушено внутрішньо переміщеними дітьми і молоддю з Донбасу і Криму та їхніми однолітками з приймаючих громад. Захід залучає до спільної участі не лише майбутніх гравців, але й майбутніх волонтерів і соціально активних громадян.

Фото у фотогалереї (25 шт.)