У Лисичанську обговорили перспективи медійної освіти молоді Луганщини

30 травня в Лисичанську у рамках реалізації плану спільних дій Командування об’єднаних сил та керівництва Луганської обласної військово-цивільної адміністрації відбулась робоча зустріч керівника групи військово-цивільного співробітництва об’єднаних сил Збройних Сил України Руслана Мирошниченка, представників заінтересованих структурних підрозділів облдержадміністрації, виконкому Лисичанської міської ради, керівництва міських навчальних закладів та громадських організацій.

Під час згаданої зустрічі обговорено перспективу запровадження на базі декількох комунальних навчальних закладів пілотного проекту з розвитку молодіжних і шкільних медіа Луганщини, який включає проведення тренінгів роботи з медіа, створення учнями та молоддю власного медіаконтенту, навичок вирізнення об’єктивної інформації та, так званих, «фейків».

Цей проект реалізується як регіональний етап національного експерименту «Стандартизація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіа-освіти у вітчизняну педагогічну практику».

Руслан Мирошниченко, відзначив, що сьогодні ці ініціативи вже впроваджуються на базі міського навчально-виховного комплексу школи-ліцею «Гарант», але заходи потребують поширення для охоплення більш широкої аудиторії.

За результатами зустрічі, присутні погодились продовжити роботи та визначити перелік міських навчальних закладів з якими буде продовжено співпрацю.

Заходи проекту планується підтримати за рахунок коштів бюджетів різних рівнів, а також фінансової допомоги міжнародних організацій.

За інформацією Луганської ОДА