Міський голова Сергій Шилін взяв участь у заходах другого дня XV Українського муніципального форуму

Вчора, 19 червня, міський голова Сергій Шилін взяв участь у заходах, що передбачені програмою другого дня XV Українського муніципального форуму — День Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, який проводиться в рамках проекту Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні».

Пленарне засідання другого дня форуму відкрив голова Асоціації міст України Віталій Кличко. Разом з міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеславом Негодою, Генеральним секретарем Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андеасом Кіфера та представником генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Мортеном Енбергом навели приклади успішних практик місцевого самоврядування та поділилися своїми міркуваннями з приводу реформування українських громад в європейському напрямку.

Продовжився другий день форуму низкою круглих столів. Зокрема, міський голова Сергій Шилін взяв участь у роботі круглого столу за темою «Гендерна рівність в контексті інклюзивного місцевого самоврядування», де у ролі модератора виступив відомий журналіст Андрій Куліков.

Протягом кількох годин практики місцевого самоврядування з країн Європи ділилися власним досвідом з приводу гендерної рівності. Наголошуючи на рівності чоловіків та жінок, експерти відзначили Швецію як країну, яка урівняла батьків у правах, надаючи можливість чоловікам брати декретну відпустку по догляду за дитиною, а жінкам, в свою чергу, реалізувати себе на роботі.

Експерти відповіли на низку питань, що турбують українських мерів з гендерної аспекту.

Завершився другий день форуму підбиттям підсумків на загальних зборах, після якого всі учасники вирушили до стадіону «Черноморець» на матч між мерами України та Словаччини.