Економічний розвиток українських міст

Під таким гаслом, вчора, 20 червня, пройшов третій, завершальний день XV Українського муніципального форуму.

З вітальним словом виступили головний експерт, керівник групи експертів Проекту ПРОМІС Ігор Лепьошкін, голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв та виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Перше пленарне засідання, яке відбулося при модеруванні Ігоря Лепьошкіна, було присвячене посиленню спроможності ОМС щодо місцевого економічного розвитку (МЕР). Наталія Балдич, експерт Ради Європи, розповіла про навчальні потреби представників ОМС, після чого Володимир Вакуленко, завідувач кафедри регіонального управління, місцевого самоврядування та управління містом НАДУ представив професійну програму з підготовки управлінських кадрів з питань МЕР, яка була розроблена НАДУ у співпраці з Проектом ПРОМІС.

Геннадій Марушевський, консультант Проекту ПРОМІС з питань екологічної збалансованості, представив присутнім практичний посібник для посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування «Методичні рекомендації для проведення стратегічної екологічної оцінки документів державного планування».

Тед Треллер, канадський експерт та консультант Проекту ПРОМІС, розповів учасникам про те, якими повинні бути пріоритети місцевого економічного розвитку, взявши за основу кращі канадські практики у сфері МЕР.

Окрему увагу приділили гендерному аспекту. Зокрема, були представлені методичні рекомендації щодо впровадження гендерного підходу в роботу органів місцевого самоврядування.

Завершилося засідання підбиттям загальних підсумків роботи форуму.