У Лисичанську пройшли заходи, присвячені Дню скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Сьогодні, 21 червня, в Лисичанську керівництво міста на чолі з міським головою Сергієм Шиліним, представники міської організації ветеранів, органів державної влади та місцевого самоврядування, комунальних підприємств міста, громадськості та ЗМІ пройшли до братської могили «Вічний вогонь». До підніжжя пам’ятника присутні поклали квіти, як символ поваги і пам’яті про всіх воїнів і мирних громадян, загиблих на полях битв, закатованих у фашистській неволі, померлих у тилу від голоду і поневірянь.

«22 червня 1941 року фашистська Німеччина віроломно напала на нашу державу. Під час війни на бойових позиціях загинули мільйони людей, захищаючи свою Батьківщину. Сьогодні ми також говоримо і про подвиг тих, хто знаходився в тилу — жінки, діти, люди похилого віку, які разом з воїнами кували перемогу для того, щоб ми могли мирно жити в нашій країні. Пам’ять про цих людей назавжди залишиться в наших серцях», — звернувся до присутніх Сергій Шилін і в пам’ять про цю скорботну дату запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

Ветеран війни Віталій Федорович Філонович поділився спогадами тих страшних, приголомшливих свідомість подій, а також побажав присутнім миру, добробуту, благополуччя і чистого неба над головою.

Зазначимо, що впродовж тижня в установах культури Лисичанська пройшов ряд заходів, присвячених Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.