«Любити рідний Лисичанськ, поважати один одного, цінувати мирне небо над нашими головами - ось наші найважливіші завдання»

Сьогодні, 30 серпня, напередодні святкування Дня міста та 76-ї річниці визволення Лисичанська, Новодружеська та Привілля від фашистських загарбників в Лисичанській міській раді відбувся урочистий захід.

У заході взяли участь керівництво міста на чолі з міським головою Сергієм Шиліним, депутати Лисичанської міської ради, ветерани війни і праці, керівники органів державної влади та місцевого самоврядування, представники комунальних підприємств міста, учнівська молодь, мешканці міста.

Відкрили урочистий захід артисти Палаців культури тематичною композицією.

Міський голова Сергій Шилін привітав присутніх та зазначив, що для кожного з нас це свято втілює в собі духовну єдність, мужність та відвагу.

Також Сергій Іванович висловив слова вдячності визволителям, які наближали День Перемоги та подарували нашій Батьківщині радість миру, ветеранам праці, які відбудували наше місто та зробили його індустріальним центром.

«Любити рідний Лисичанськ, поважати один одного, цінувати мирне небо над нашими головами — ось наші найважливіші завдання. Кожен громадянин має спрямовувати свій труд на благоустрій міста, щоб Лисичанськ з кожним днем ставав комфортніше. Нехай будуються дороги і будинки, дитячі майданчики, об’єкти культури та спорту. Нехай наше місто завжди буде квітучим, а життя кожної родини в ньому — щасливим», — закликав очільник міста присутніх.

Від імені Лисичанської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто Сергій Іванович побажав всім миру та добробуту, натхнення та надії, сімейного затишку та добробуту.

Також за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського та волонтерського руху, активну участь у вирішенні питань соціального захисту ветеранів війни та праці, патріотичне виховання підростаючого покоління на славних бойових і трудових традиціях старшого покоління Сергій Шилін вручив міську медаль «За відзнаку у ветеранському русі»:

  • — Катерині Миколаївні Роєвій — герою Соціалістичної праці, Почесному громадянину Лисичанська, члену ради первинної організації ветеранів заводу Гумово-технічних виробів, дитині війни;
  • — Лідії Миколаївні Кіхтан — члену ради первинної організації ветеранів відділу освіти, дитині війни;
  • — Валентині Опанасівні Манько — голові первинної організації ветеранів АТП-10919;
  • — Валентині Миколаївні Дюкаревій — голові первинної організації ветеранів шахтобудівельного управління;
  • — Надії Петрівні Косенко — члену ради ветеранів міста Привілля.

До привітань приєднався секретар міської ради Едуард Щеглаков, який нагадав про гіркі та, водночас, почесні сторінки історії визволення Лисичанська від фашистських загарбників у роки Другої світової війни та зазначив, що саме тому слово «ветеран» для лисичан завжди було, є та буде у пошані.

Також Едуард Іванович передав побажання миру і злагоди від народного депутата України Сергія Дунаєва.

Окрім того, Едуард Іванович за активну громадянську позицію, плідну роботу з національно-патріотичного виховання молоді та участі у ветеранському русі нагородив пам’ятною медаллю «75 років визволення Лисичанська від фашистських загарбників»:

  • — Миколу Петровича Шкурбу — учасника Другої світової війни, з 2009 по 2011 роки голову первинної організації ветеранів ПАТ «Лисичанськвугілля»;
  • — Івана Петровича Вербицького — учасника бойових дій у Другій світовій війні, ветеранського активіста первинної організації ветеранів шахти імені Д.Ф. Мельникова;
  • — Олександру Миколаївну Жиліну — учасника Другої світової війни, ветерана праці первинної організації ветеранів УЖКГ;
  • — Ольгу Іванівну Зелену — учасника Другої світової війни, ветерана праці первинної організації ветеранів УЖКГ;
  • — Станіслава Федоровича Бутко — заступника голови первинної організації ветеранів Спецстроя, дитину війни;
  • — Володимира Миколайовича Носулю — голову первинної організації ветеранів заводу «СТРОММАШИНА»;
  • — Рафаеля Ашотовича Петросян — голову первинної організації ветеранів нафтопереробного заводу;
  • — Миколу Івановича Остапенко — голову первинної організації ветеранів шахти «Чорноморка»;
  • — Володимира Васильовича Гейко — заступника голови первинної організації ветеранів Лисичанської міської ради;
  • — Ігоря Івановича Ганьшина — заступника міського голови.

Вручив ювілені книги «Квітневі зустрічі» головам первинних організацій ветеранів Теплоелектроцентралі — Валентині Павлівні Бобровій, фабрики технічних тканин — Ніні Никифорівні Варвянській, гірничого технікуму — Віктору Никаноровичу Воробйову, хлібозавода — Надії Василівні Кушиновій, Спецстроя — Володимиру Степановичу Кучерову, «Українське козацтво» — Олександру Андрійовичу Очиченко, шахти «Матроська» — Надії Іванівні Холодовій, а також Почесному ветерану Лисичанська — Володимиру Яковичу Збаражському та ветерану праці, дочці першого голови Лисичанської міської організації ветеранів України Кислова Миколи Трохимовича Ользі Миколаївні.

Голова Лисичанського відділення Спілки ветеранів Афганістану України Вадим Черемін нагадав присутнім, якою ціною дісталася перемога і скільки героїчно полеглих воїнів лежать в братських могилах нашого міста.

Продовжився захід урочистою ходою та покладанням квітів до братської могили «Вічний вогонь» у супроводі народного духового оркестру ім. Ф. І. Титаренко.

Закінчилася офіційна частина заходів покладанням вінка у води річки Сіверський Донець як данина пам’яті загиблим при форсуванні річки в роки Другої світової війни.

Крім того, щоб вшанувати пам’ять солдатів, загиблих в боях за визволення Лисичанська, в цей день відбувся автопробіг до братських могил та місць поховання мирних жителів, які загинули в роки Другої світової війни. Делегація у складі представників міської влади, депутатів міської ради та ветеранів поклали квіти і вшанували хвилиною мовчання, тих, хто віддав власне життя за перемогу над нацизмом.

Фото у фотогалереї (49 шт.)