У Лисичанську пройшло тренування спеціалізованих служб цивільного захисту

Сьогодні, 4 жовтня, у Лисичанську пройшло роздільне штабне тренування формувань цивільного захисту спеціалізованих служб цивільного захисту на тему: «Виконання завдань у складних умовах осінньо-зимового періоду. Гасіння пожеж у закладах охорони здоров’я, дошкільних та навчальних закладах».

У заході взяли участь керівництво Лисичанська на чолі з міським головою Сергієм Шиліним та спеціалізовані служби: служба енергетики, комунально-технічна та інженерна служба, служба матеріального забезпечення, торгівлі і харчування, служба зв’язку і оповіщення, медична служба, служба транспортного забезпечення та протипожежна служба.

Окрім того, під час проведення тренувань були присутні представники ГУ ДСНС України в Луганській області під керівництвом заступника начальника ГУ ДСНС України в Луганській області з реагування на надзвичайні ситуації Сергія Полякова, співробітники управління з питань цивільного захисту Луганської обласної державної адміністрації на чолі з начальником управління Володимиром Мирошниченком та представник неурядової організації ACTED Ванда Подолюх.

Тренування складалися з теоретичної частини (командно-штабне навчання) та відпрацювання практичної частини на двох локаціях: автостанція № 2 міста Лисичанськ та центральна міська поліклініка.

Під час проведення теоретичної частини тренувань здійснено збір комісії ТЕБ та НС та призначення штабу з ліквідації надзвичайної ситуації з відпрацюванням відповідних розпорядчих документів.

В ході практичної частини тренувань на першій локації відпрацьовано:

— оперативні дії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на автошляхах та дорогах загального призначення у зв’язку з погіршенням метеорологічних умов;

— залучення спеціалізованої техніки, організація пункту обігріву та харчування пасажирів автостанції, які не змогли виїхати з міста у зв’язку з погіршенням погодних умов;

— ліквідацію надзвичайної ситуації, пов’язаної з мінуванням об’єктів з масовим перебуванням людей;

— відновлення мереж електропостачання.

На другій локації відпрацьовано:

— оперативні дії з гасіння пожежі Лисичанської міської поліклініки Лисичанської комунальної лікувально-профілактичної установи «Центральна міська лікарня імені Титова»;

— евакуація постраждалих за допомогою спецтехніки та ланок газодимозахисної служби, а також надання першої медичної допомоги.

— тренування дій штабу пожежогасіння.

Підводячи підсумки проведених тренувань міський голова Сергій Шилін відзначив злагоджену роботу працівників ДСНС, співробітників патрульної та національної поліції з керівниками спеціалізованих служб міста та висловив подяку за професіоналізм та високий рівень підготовки до надзвичайних ситуацій.

Фото у фотогалереї (39 шт.)