У Вищому професійному училищі №94 відзначили 80-річчя профтехосвіти

Сьогодні, 2 жовтня, представник військово-цивільної адміністрації (далі ВЦА) міста Лисичанськ Андрій Шальнєв відвідав урочистий захід Вищого професійного училища № 94 з нагоди Дня працівників освіти та 80-річчя профтехосвіти.

Директор закладу Максим Бунегін зустрів гостей та презентував навчально-практичний центр (далі НПЦ) з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування». Під час презентації здобувачі освіти розповіли про діяльність НПЦ та продемонстрували дива техніки: дистанційне керування освітленням за допомогою реле часу, фотореле та дистанційного пульта керування через мережу Wifi; фізичні досліди, проведені за допомогою генератору високої напруги; прилад автоматичної орієнтації сонячної батареї; прилад, що демонструє магнітний підвіс феромагнетики у повітрі тощо.

Під час заходу, здобувачі освіти вражали гостей не тільки професійною майстерністю та багатофункціональністю своїх досягнень, але і яскравими номерами художньої самодіяльності.

Від імені керівника ВЦА міста Лисичанськ Олександра Заїки та від себе особисто Андрій Шальнєв привітав колектив закладу з професійним святом та побажав успіхів в реалізації інноваційних проєктів, сімейного затишку і добробуту.

«Ви більше ніж батьки вкладаєте в виховання та розвиток наших підлітків, оскільки більше часу проводите з ними. Ви даєте їм цінний багаж знань та досвід, який й надалі допоможе їм існувати в цьому світі. Я пишаюсь вами та вашим ставлення до своїх обов’язків», — підкреслив Андрій Шальнєв та вручив Почесну грамоту ВЦА м. Лисичанська за багаторічну плідну педагогічну діяльність, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток національної освіти, вагомі трудові досягнення у справі підготовки висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди 50-річчя трудової діяльності старшому майстру Михайлу Бережному.

До привітань приєднались роботодавці ВПУ № 94 та добрі друзі закладу — керівник Лисичанської інженерно-будівельної компанії Костянтин Жалдаков та директор Лисичанського пивоварного заводу Олег Кострюков.

У свою чергу директор закладу Максим Бунегін висловив слова вдячності всім за привітання та особисту участь у житті закладу.