Лисичанськ став учасником проєкту «Школа соціальних ініціатив»

Сьогодні, 8 жовтня, у військово-цивільній адміністрації міста Лисичанськ відбулася зустріч заступника керівника ВЦА Максима Головньова та директора Лисичанського міського центру соціальних служб Костянтина Остахова з представниками Благодійної організації «Львівська освітня фундація».

Приводом для зустрічі став старт проєкту «Школа соціальних ініціатив», який підтримує місцеву молодь у бажанні долучитися до розвитку соціальних ініціатив рідного міста. Проєкт реалізує БО «Львівська освітня фундація» завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Під час зустрічі представники ВЦА міста Лисичанська та Благодійної організації «Львівська освітня фундація» підписали Меморандум про порозуміння, який визначає відносини та напрями співробітництва у реалізації проєкту.

Також сторони обговорили основні етапи реалізації та важливість проєкту для нашого міста. «Школа соціальних ініціатив» (далі — Школа) дасть змогу показати відповідальність молодими активістами та мешканцями міста підвищити престиж соціальної роботи, обізнаність громадян про їх право на соціальні послуги, можливість розміщувати соціальну рекламу у місті та долучатися до реалізації мінігранту у разі перемоги.

Лисичанськ став одним з п’яти міст Сходу України, які отримали можливість долучитися до проєкту. Від міста у Школі братимуть участь п’ять учасників, які відібрані за конкурсом. Школа проходитиме у форматі трьох навчальних модулів. Після навчання команда кожного міста матиме змогу написати проєкт на отримання мінігранту для втілення соціальної ініціативи у своєму місті. Між модулями учасники Школи матимуть завдання поширювати інформацію у своїх містах про важливість соціальних послуг, про розвиток соціальної сфери, досліджуватимуть обізнаність місцевих мешканців про соціальні послуги та потребу у їх створенні та розвитку.