Про роботу комісії з питань захисту прав дитини

Вчора, 10 грудня, службою у справах дітей військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ проведено чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

На засіданні розглянуто 10 питань щодо реалізації прав дітей, із них: 4 питання щодо реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх дітей, 6 питань, які потребували колегіального вирішення.

За результатами ухвалених рішень прийнято проєкти розпоряджень: про передачу автотранспортного засобу марки ГАЗ 32213-414 на баланс КЗ «Лисичанський центр соціально-психологічної реабілітації дітей»; про доцільність позбавлення батьків батьківських прав; ухвалено влаштування 1 малолітньої дитини на 2020-2021 навчальний рік до Сєверодонецької санаторної школи; про перебування дітей на вихідних, канікулярних і святкових днях на 2020-2021 навчальний рік у Сєверодонецькій санаторній школі; дозволено вчинити 4 правочина за участю малолітніх та неповнолітніх дітей.

Окрім того, затверджені індивідуальні плани соціального захисту дітей, які опинилися у складних життєвих умовах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; підготовлено відповідні проєкти розпоряджень про надання статусу 39 дітям, а також 6 особам, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Також статуси отримали 2 дітей, які мають довідку тимчасово переміщених осіб.