Відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 Сьогодні, 10 червня, відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі — комісія) під головуванням заступника керівника ВЦА з питань безпеки та громадського порядку — першого заступника голови місцевої комісії ТЕБ та НС Станіслава Мосейка.

Під час засідання були розглянуті питання про загрозу виникнення надзвичайної ситуації у зв’язку з припиненням постачання електричної енергії на ЛКСП «Лисичанськводоканал» 10 червня 2021 року; про попередження руйнування системи централізованого теплопостачання КП «Лисичанськтепломережа»; про стан джерел протипожежного водопостачання Лисичанської територіальної громади та про виділення паливно-мастильних матеріалів з матеріального резерву Лисичанської територіальної громади ДПРЧ-9 для попередження виникнення пожеж в екосистемах.

Генеральний директор ЛКСП «Лисичанськводоканал» Юрій Явтушенко доповів про проведені заходи щодо недопущення знеструмлення об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал» для забезпечення безперебійного водопостачання в містах та селищах Лисичанської територіальної громади.

Під час розгляду другого питання члени комісії заслухали директора КП «Лисичанськтепломережа» Олега Голуба, який доповів про необхідність виявлення причин критичного становища розрахунків підприємства за спожиті енергоносії та пошуки вирішення проблеми забезпечення природним газом в опалювальний сезон 2021-2022 років. За результатами обговорення даного питання прийнято рішення провести аудит міської системи централізованого теплопостачання.

Окрему увагу присутні приділили стану утримання джерел протипожежного водопостачання Лисичанської територіальної громади. Начальник Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області Олег Гречихін надав інформацію про проведену перевірку працездатності зовнішнього протипожежного водопостачання — пожежних гідрантів. З урахуванням наданої інформації комісією було визначено низку заходів з покращення стану утримання джерел протипожежного водопостачання, зокрема, затверджено перелік пожежних гідрантів у безводних районах міста Лисичанськ, потребуючих термінової заміни. Протягом 2021 року буде здійснено закупівлю та установку 11 пожежних гідрантів.

Окрім того, комісією прийнято рішення про виділення з місцевого матеріального резерву бензину марки А92 та дизельного пального у кількості 1000 літрів підрозділам ДСНС, які дислокуються на території громади, для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, попередження виникнення пожеж в екосистемах, забезпечення сталої роботи ЖКГ та надання термінової допомоги населенню Лисичанської міської територіальної громади.

Секретаріат місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій