Святковий вечірній Лисичанськ

 Низка урочистостей з нагоди 7-ї річниці визволення Лисичанська від незаконних збройних формувань продовжилася на площі Перемоги.

Тут на огляд для мешканців міста була виставлена військова техніка, яку надали різні військові частини та підрозділи Збройних Сил України.

Коли вже післяобідня спека трохи спала, розпочалася святкова хода мешканців міста від автовокзалу до площі Перемоги, де її учасників зустрічав концертною програмою військовий оркестр 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка привітав присутніх з 7-ю річницею визволення Лисичанська від незаконних збройних формувань та зазначив наступне.

«Цього дня ми вшановуємо тих, хто ціною власного життя приніс мир у наші домівки.

 Ще довго ми пам’ятатимемо ті події, які горем і болем увірвалася в кожну домівку та чорною лінією пройшли через кожне серце.

Тож сьогодні, вітаю усіх вас, дорогі земляки, з річницею звільнення Лисичанська і сподіваюся, що найближчим часом мир запанує на всій території нашої рідної України.

Ціною власного життя, герої цієї підступної та жорстокої війни в черговий раз довели усьому світу – Україна єдина і неподільна. І в єдності – наша сила!»

Вічна слава героям, які загинули за свободу рідного краю!, - підсумував Олександр Сергійович.

Продовжилися заходи урочистою церемонією нагородження.

За бездоганне служіння українському народу, сумлінне виконання службових обов’язків щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, проявленні мужність, відвагу та героїзм під час звільнення міста Лисичанськ від незаконних збройних формувань очільник міста нагородив відзнакою «Знак Пошани» Лисичанської міської ВЦА посмертно:

- Героя України, підполковника поліції Губанова Сергія Леонідовича, командира батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1»;

- солдата Черноволова Володимира Олександровича, стрільця-помічника гранатометника 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар»;

 - старшого солдата поліції Українского Дмитра Михайловича, командира відділення розвідувальної роти 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила;

- рядового Матуса Олександра Васильовича, розвідника взводу розвід роти 53-ї бригади;

Медаллю «За заслуги перед містом» посмертно були нагороджені військовослужбовці Петренко Віталій Леонідович та Федоров Роман Геннадійович.

Міські відзнаки були вручені рідним та близьким загиблих.

Також за особисту мужність і відвагу, рішучість та героїзм проявлені під час виконання бойових завдань у зоні ООС щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди річниці визволення м. Лисичанська від незаконних збройних формувань Олександр Сергійович нагородив медаллю «За заслуги перед містом Лисичанськ» Лисичанської міської ВЦА:

- старшого сержанта поліції Батрака В’ячеслава Володимировича;

- старшого солдата Земляного Андрія Вікторовича;

- сержанта Рясного Дмитра Вікторовича;

- молодшого сержанта Корженовського Олега В’ячеславовича;

- молодшого сержанта Гатілову Яну Юріївну.

Святкового настрою гостям та мешканцям міста додавала концертна програма військового оркестру 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», виступи заслуженого діяча естрадного мистецтва Зої Тимченко та Лауреата Всеукраїнських, міжнародних телерадіофестивалів Ганни Мудрої «Горислава».

Окрім того, для охочих працювала військова польова кухня та були організовані інтерактивні площадки.