У Лисичанську розглянули стан пожежної безпеки у аграрному секторі

 Сьогодні, 27 серпня, відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олега Калініна.

Першим та головним питанням на комісії розглянуто вжиття невідкладних заходів щодо посилення пожежної безпеки в період збирання, зберігання, переробки нового врожаю та заготівлі грубих кормів сільгосппідприємствами та фермерськими господарствами на території Лисичанської міської територіальної громади.

Нагадаємо, що у зв’язку з продовженням спекотної погоди зберігається висока загроза пожеж внаслідок необережного поводження з вогнем, природних факторів, а також навмисних дій населення щодо випалювання сухої рослинності.

Пам’ятайте, що в пожежонебезпечний період забороняється:

  • – випалювати траву;
  • – кидати палаючі сірники та непогашені недопалки;
  • – залишати пляшки або уламки скла;
  • – залишати промаслений або просочений займистими речовинами обтиральний матеріал.

Якщо вже трапилась пожежа, не намагайтесь самотужки її ліквідувати, негайно сповістіть підрозділи пожежно-рятувальної служби за номером телефону «101».

Також комісія розглянула питання про надання допомоги мешканцям будинку № 19 по вул. Ювілейній селища Лисичанський. 29 липня сталося стихійне лихо, в результаті якого була пошкоджена шиферна покрівля даху будинку та зірвано 10 листів шиферу.

По всім питанням прийняті відповідні рішення та доведені до виконавців.

Відділ взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ВЦА