Делегація Лисичанської міської ВЦА взяла участь у навчальній поїздці до Латвії

 Представниці Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації: Олена Романюк – начальниця відділу з питань внутрішньої політики та організаційної роботи та Олена Литвинюк – начальниця управління адміністративних послуг взяли участь у навчальній поїздці до Латвії.

Протягом тижня учасниці навчальної поїздки брали участь у зустрічах з представниками й представницями парламенту й уряду Латвії, муніципалітетів міст Рига, Тукумс та Цесіс, а також відвідали установи, які впроваджують муніципальні програми соціальних служб, включаючи підтримку одиноких матерів-підлітків, Молодіжний центр, Центр для людей з особливими потребами тощо.

Основні питання, які розглядались під час зустрічей, були присвячені посиленню спроможності та участі жінок в процесах місцевого самоврядування, забезпеченню ефективнішої реакції органів влади на ґендерно-чутливі потреби місцевих громад, розширення комунікації між громадянами та владою та надання можливостей більшій кількості жінок бути активнішими, брати участь в процесах врядування та застосовувати реформований підхід до місцевого самоврядування.

«Досвід, знайомства, обмін ідеями та практиками – це ті надбання, які назавжди залишаться у кожної з учасниць Програми. Багато практик зарекомендували себе дієвими, але можливими завдяки спільний роботі влади, громадських організацій, свідомості та відповідальності пересічних громадян», – зазначають учасниці Програми.

Нагадаємо, що програма «Жінки в місцевому самоврядуванні» проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» реалізується в Донецькій та Луганській областях в партнерстві з Агентством міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Нідерландів (VNG International).