5 грудня – Міжнародний день волонтера

 Сьогодні Україна та світ відзначають Міжнародний день волонтера. Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. У сучасній Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року.

Сучасна історія доводить усім, що волонтерство – це стовідсотково покликання, прагнення щирої людини зробити світ кращим, допомогти кожному, хто потребує захисту і підтримки. Це потужний громадський рух, неймовірний імпульс високого добра, найшляхетніша людська діяльність.

Найбільш потужний сплеск українського волонтерства відбувся у 2014 році, саме революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерського руху в нинішній Україні. Мешканці Лисичанської міської територіальної громади теж не залишись осторонь: добровольцями йшли на фронт, збирали допомогу, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки тощо. Свою шляхетну справу вони продовжують й зараз.

Волонтерство не має віку, це доводять безліч благодійних акцій, які проходять в закладах освіти та культури Лисичанської міської територіальної громади. Школярі та студенти виготовляють сувеніри та вітальні листівки, учасники художньої самодіяльності дарують концерти.

У цей святковий день вітаю всіх волонтерів нашої громади зі святом! Прийміть найтепліші вітання та побажання здоров’я, миру, натхнення і добробуту. Висловлюю вам слова подяки за вашу безкорисливу працю на благо процвітання добра на землі, за щиру допомогу і небайдужість.

Керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка