У Лисичанську відбулося чергове засідання Комісії з питань захисту прав дитини

DSC09446Сьогодні, 27 січня, відбулося чергове засідання Комісії з питань захисту прав дитини при Лисичанській міській військово-цивільній адміністрації (далі – Комісія).

Під час засідання членами Комісії були розглянуті питання щодо соціального захисту та реалізації прав дітей, які потребували колегіального вирішення.

Комісією ухвалено проєкти розпоряджень про доцільність позбавлення батьківських прав громадян по відношенню до малолітніх дітей. Загальна кількість, розглянутих висновків стосується 3 родин, в них 4 малолітніх дітей. Також розглянуті питання про визначення способів участі батька у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною, надання неповнолітній дитині статусу дитини-сироти, визначено надання дозволу на укладання договору дарування житла.

Окрім того, погоджено надання дозволу на відчуження житла та укладання договору дарування та розглянуто справи для надання статусу дітям та особам, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Усього статус будо надано 25 дітям та 1 особі.

З питань, що розглядались, підготовлені проєкти розпоряджень на розгляд керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Служба у справах дітей Лисичанської міської ВЦА