Керівництво Лисичанської міської військової адміністрації взяло участь у форумі-практикумі "Відбудова в дії"

В столичному виставковому центрі пройшов форум-практикум «Відбудова в дії». Під час заходу, громади, які відновлюються після окупації, презентували державні та міжнародні програми відбудови та розвитку постраждалих територій.

Учасники обмінялися досвідом та вдало реалізованими кейсами з відновлення та розвитку громад після звільнення від російських окупантів.

 Також обговорили питання законодавчих механізмів відшкодування за пошкоджені та знищені, внаслідок російської агресії, об’єкти нерухомості та обов’язки органів влади, підключення громад до Реєстру пошкодженого/зруйнованого майна, координації негайної відбудови зруйнованих або пошкоджених об’єктів, які мають стратегічну важливість для держави.

Окрему увагу учасників було зосереджено на наданні фінансової допомоги громадам для відбудови та розвитку, залученні інвестицій у відновлення та розвиток громад тощо.

Захід організовано Всеукраїнською Асоціацією об’єднаних територіальних громад на базі платформ «Безпека: ЖКГ», «Економіка та інвестиції» за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.