Ліквідація надзвичайної ситуації, спричиненої пожежами в екосистемах

Під такою назвою, вчора, 16 травня, в місті Лисичанську було проведено роздільне штабне тренування (далі — тренування) органів управління та сил цивільного захисту міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи.

Тренування проходило під керівництвом заступника міського голови — Володимира Анцупова.

До тренування залучались:

  • міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;
  • відділ з питань цивільного захисту населення міської ради;
  • спеціалізовані служби цивільного захисту (далі — ЦЗ) міста, а саме: оповіщення та зв’язку, енергетики, медична, охорони громадського порядку, оперативно-рятувальна, комунально-технічна;
  • підбирачі довідкового матеріалу.

Під час тренування практично були відпрацьовані наступні питання:

  1. Оповіщення та збір керівного складу ЦЗ міста, міської комісії з питань ТЕБ та НС, евакуаційної комісії міста, спеціалізованих служб ЦЗ міста, задіяних у роздільному штабному тренуванні.
  2. Оцінка обстановки, прийняття відповідних рішень і доведення їх до органів управління ЦЗ міста, що залучаються до виконання заходів захисту населення і територій у разі виникнення пожеж в екосистемах.
  3. Створення та організація роботи спеціальної комісії і штабу з ліквідації надзвичайної ситуації згідно з планами реагування.
  4. Робочі документи згідно з планами реагування на надзвичайні ситуації.
  5. Дії органів управління ЦЗ міста при ліквідації наслідків пожеж в екосистемах.
  6. Організація взаємодії органів управління ЦЗ міста під час виконання заходів захисту населення і територій у разі пожеж в екосистемах.

Відділ з питань цивільного захисту населення Лисичанської міської ради