Лисичанин Даніїл Молотов отримав диплом ІІ ступеню Всеукраїнського конкурсу «Майбутнє України»

Дивлячись як стрімко розвивається людство, важко передбачити, яким буде світ через якихось десять років. Та саме в цьому світі наші діти житимуть та будуватимуть кар’єру. Тому дедалі частіше постає питання про STEM освіту.

Абревіатура STEM розшифровується як Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика). Саме ці напрями лежать в основі даної методики освіти.

І саме ці напрямки були представлені на Всеукраїнській виставці-конкурсі «Майбутнє України». З 21 по 23 листопада на локації Міжнародного виставкового центру у м. Києві зібралося понад 100 учнів Малої академії наук (МАН), щоб презентувати свої науково-технічні проекти і позмагатися за першість в інноваціях. МАН проводила виставку-конкурс вже увосьме. Та саме цього року кількість заявок на участь була рекордною.

Наше місто на заході гідно представив вихованець гуртка «Радіоелектронне конструювання» Лисичанського центру науково-технічного творчості учнівської молоді Даніїл Молотов разом зі своїм керівником Сергієм Голодняком. Вони розробили проект «Програмована кольороводинамічна енергозберігаюча світлодіодна мережева лампа», виготовили прототип та презентували його на виставці в номінації «Електроніка та приладобудування».

Проекти учнів оцінювали науково-педагогічні працівники вишів і галузевих інститутів Національної академії наук України. Науково-технічні роботи учасників мали різноманітну спрямованість, і всі можуть претендувати на практичне впровадження у різних сферах науки і техніки. Однак проблеми енергозбереження й енергоефективності, які стають все більш назрілими у зв’язку з передбачуваною кризою виснаження природних ресурсів, турбували школярів найбільше.

Проект Даніїла Молотова був спрямований на вирішення проблеми енергозбереження. Даніїл гідно презентував свій прилад, з упевненістю відповідав на запитання. Результатом його участі у виставці-конкурсі став диплом ІІ ступеню.

Вітаємо Даніїла та його керівника Сергія Голодняка з перемогою та бажаємо нових звершень!

Колектив Лисичанського центру науково-технічного творчості учнівської молоді висловлюють подяку депутату Лисичанської міської ради Віталію Куликовському, який вчасно відгукнувся та надав матеріальну допомогу для участі Даніїла у виставці-конкурсі «Майбутнє України».

Лисичанський центр науково-технічного творчості учнівської молоді