«Жінки це 50 % успіху України»

Вчора, 8 жовтня, учениці шкіл № 12 та № 30 відвідали Лисичанське міське управління ГУ ДСНС України у Луганській області ДПРЧ-9. Захід відбувся з нагоди Міжнародного Дня Дівчат у рамках акції фонду ООН «Народонаселення».

Під час візиту була проведена екскурсія до гаражу, де знаходиться спеціальний транспорт та обладнання. Дівчата мали змогу спробувати себе в ролі рятівниць. Після видовищного перегляду обладнання відбулась дискусійна частина.

Дівчата охоче спілкувались з співробітниками відділу цивільного захисту (ЦЗ) Тетяною Путінцевою та Данилом Ткачом, дізнавались аспекти роботи та їх власний погляд на проблему дискримінації та гендерної нерівності. Чи дотична тематика STEM до галузі ЦЗ. Головним слоганом зустрічі став вислів «Мужність не має меж та статі. Якщо ви хочете рятувати життя чи робити добро, можна просто бути гідною людиною».

Після екскурсії, дівчата відвідали креативний дитячий простір #Druzi_hub, де відбувся тренінг «Гендер, стать, стереотипи». Розглядали питання гендеру через призму Цілей сталого розвитку. Стереотипні погляди на ролі чоловіків і жінок, стан дискримінації жінки в Україні та інших країнах. Правові аспекти та документи, що регулюють ці питання.

Фінальною частиною зустрічі стала он-лайн-конференція, на якій були присутні представниці міст Рівне, Краматорськ, Локачі, Нова Каховка, Южноукраїнськ, Мукачево. Дівчата поділилися досвідом та враженнями від місць, які відвідали. Також на відеозв’язку мали змогу почути Міністерку освіти Ганну Новосад та ще безліч жінок, що надихають.

Головний заклик акції — «Жінки це 50 % успіху України», і це ми всі разом сьогодні довели.

S — science, T — technology, E — engineering, M — mathematics =Steam4GIRLS: тепер у місті Лисичанськ!

Відділ освіти Лисичанської міської ради