В рамках Європейського дня протидії торгівлі людьми в закладах освіти міста пройшли тематичні заходи

18 жовтня до Європейського дня протидії торгівлі людьми та підвищення рівня поінформованості та усвідомлення молоддю гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорення причин, форм та ознак цього явища в закладах загальної середньої освіти міста проведені тематичні інформаційно-просвітницькі заходи.

Під час годин спілкування, уроків правознавства відбулись дискусії «Торгівля людьми : міф чи реальність?», лекції «Не стань жертвою торгівлі людьми», перегляд відеофільму «Викрадені і продані», інформаційні хвилинки «Небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми», ігри «Здогадайтеся, хто це: торговець чи жертва?», ознайомлення з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми.

З батьками проведені бесіди щодо ознайомлення з правилами безпечного виїзду та перебування за кордоном. Під час заходів були висвітлені актуальні дані щодо торгівлі українцями та поточні загрози, пов’язані з торгівлею людьми. Розглянуто питання «Що робити, якщо потрапив у біду?», «Як уникнути цієї проблеми?». Розповсюджені буклети, інформаційні листівки з питань протидії торгівлі людьми, спрямовані на поширення інформації щодо ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми, які були надані відділом у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради та виготовлені учнями власноруч.

Відділ освіти Лисичанської міської ради