Впровадження медіації в заклади загальної середньої освіти Лисичанська

З 13 по 23 січня медіатори Служби порозуміння ВП «Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» у співпраці з Лисичанським методичним центром, за підтримки громадської організації «Ла Страда-Україна» провели майстер-класи «Розбудова миру. Профілактика і вирішення конфлікту з використанням медіації» для учнів Лисичанського багатопрофільного ліцею, Закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) № 2, № 4 та № 13.

Заходи відбулися в рамках впровадження масштабного проєкту щодо популяризації досвіду впровадження медіації в освітній простір закладів загальної середньої освіти нашого міста.

Мета проєкту — сприяння вирішенню конфліктів мирним шляхом, розбудові миру, протидії насильству та жорстокому поводженню з дітьми, нетерпимості до приниження честі та гідності людини, до дискримінації за будь-якими ознаками.

Медіатори коледжу знайомили учнів із поняттями: «медіація», «конфлікт», «мир», «миробудування». Учасники майстер-класів мали змогу переглянути тематичні відеоролики, висловити власну думку, сформувати позицію щодо тих чи інших проблемних питань. Найбільшу зацікавленість в учасників викликали різні вправи з елементами тренінгу: «Біла ворона», «Армреслінг», «Зайди в коло» тощо.

За результатами участі в майстер-класах учні дізналися безліч корисної та цікавої інформації, отримали сертифікати учасника-слухача, а головне — отримали новий досвід, який допоможе їм у майбутньому!

Відділ освіти Лисичанської міської ради