МОН розширює перелік категорій учителів, які можуть пройти сертифікацію в 2024 році

Як і зараз, у наступному році сертифікуватися зможуть учителі початкової школи, математики, української мови і літератури.

У наступному році право сертифікації також матимуть учителі навчальних предметів та інтегрованих курсів громадянської та історичної освітньої галузі і/або освітньої галузі «Суспільствознавство».

У сертифікації зможе взяти участь така кількість педагогів:

- початкових класів — до 1500 вчителів;

- української мови і літератури та математики, які викладають на першому (адаптаційному) рівні базової освіти, — до 1000 вчителів кожної категорії;

- навчальних предметів та інтегрованих курсів громадянської та історичної освітньої галузі і/або освітньої галузі «Суспільствознавство» — до 500 вчителів.

Реєстрація відбуватиметься у два етапи з 15 до 30 січня на офіційному сайті УЦОЯО.

Детальніше про сертифікацію на сайті МОН: bit.ly/46QHDmG.

Учителі, які успішно пройдуть сертифікацію, отримуватимуть доплату в розмірі 20% до посадового окладу протягом строку дії сертифіката — трьох років.

Щодо проблеми зі строком дії сертифікатів. Наразі знайшли рішення. Готуємо відповідні зміни до порядку сертифікації, які унеможливлять дію двох сертифікатів одночасно. Тобто сертифікат, отриманий останнім, почне діяти тільки з моменту, коли закінчиться дія попереднього.