Міністерство фінансів України не має наміру відміняти державну гарантію вкладів Ощадного банку

Документ, який було оприлюднено в ЗМІ, як «Стратегія розвитку державних банків», не є офіційним документом, не є погодженою чи ухваленою Міністерством фінансів Стратегією розвитку державних банків, та не відображає політику Міністерства фінансів та спеціальної робочої групи, що була створена з метою розробки такої Стратегії, щодо розвитку державних банків.

З поміж іншого часові параметри, представлені в опублікованому документі, не відповідають дійсності. Також Міністерство фінансів України наразі не має наміру відміняти державну гарантію вкладів Ощадного банку.

Державна гарантія вкладів в Ощадному банку діє і закріплена на законодавчому ріні — ст. 57 закону. Жодних підстав щодо перегляду даного положення наразі не існує. Будь-які зміни цього положення можливі лише через внесення відповідних законодавчих змін та їх розгляду на найвищому державному рівні. Наразі Міністерство фінансів не вважає за потрібне внесення таких змін.

Сьогодні «Ощадбанк» успішно виконує свою місію по відновленню довіри до системи, збереження заощаджень громадян і демонструє значні позитивні результати зі збільшення ресурсної бази за рахунок вкладів фізичних осіб. За 2015 рік Ощадбанком повністю погашено заборгованість за кредитами рефінансування від НБУ в сумі 5,5 млрд. грн., з яких 3,5 млрд. грн. погашено достроково.

В 2015 році Ощадбанк успішно здійснив репрофілювання зовнішніх запозичень, збільшує капітал за рахунок субординовоного боргу, демонструє операційний прибуток та утримує лідерські позиції за всіма ключовими показниками діяльності.

Міністерство фінансів підтримує Ощадбанк та інші державні банки, та не буде здійснювати жодних кроків, що можуть зашкодити довірі вкладників до надійності державних банків.

З текстом письма можна ознайомитися за наступним посиланням: http://goo.gl/6tscpa

Ощадбанк