Відтепер українські підприємства мають можливість приймати участь у міжнародних тендерах

Міністерство економічного розвитку і торгівлі інформує, що українські підприємства мають можливість приймати участь у тендерах організованих державними структурами США, а також в міжнародних тендерах оголошених за проектами міжнародних фінансових організацій, які мають штаб-квартири в м. Вашингтон для цього необхідно знати наступне.

Порядок проведення державних закупівель установами федерального уряду США регулюється Законом про державні закупівлі США («Buy America Act» BAA). Відповідно до цього закону, уряд США в рамках здійснення закупівель товарів і послуг для своїх потреб зобов’язаний надавати перевагу товарам і послугам американського походження (включаючи сировину і матеріали). Подібні вимоги також існують і на закупівлю товарів і послуг третіми сторонами, якщо такі закупівлі здійснюються за рахунок коштів федерального бюджету.

З урахуванням нерівноправних умов конкурентної боротьби на американському ринку українські компанії для участі в тендерах для потреб урядових структур США могли б створювати окремі юридичні особи за законодавством США, які представлятимуть їхні інтереси або встановлюватимуть партнерські стосунки з американськими компаніями і, відповідно, діяти через посередників отримання субконтрактів на реалізацію держзамовлень.

Актуальна інформація про міжнародні тендери, які зокрема оголошено за проектами міжнародних фінансових організацій, у тому числі установ групи Світового банку, міститься на:

  • — веб-порталі: http://www.dgmarket.com/ американської компанії «Development Gateway, Inc.», на якому можна отримати (після реєстрації) безкоштовний доступ до частини ресурсів порталу. Отримання повного доступу до інформації на цьому веб-порталі вимагає сплати на щорічній основі внеску у розмірі 440 дол. США;
  • — веб-порталі ООН «Development Business» http://www.devbusiness.com/, що спеціалізується на наданні інформації щодо міжнародних тендерів, міжнародного консалтингу, укладання комерційних контрактів та експортних можливостей в усьому світі. Доступ до інформації на цьому ресурсі передбачає щорічну плату в сумі 590 дол. США.

Крім того, для підвищення рівня обізнаності українських компаній стосовно існуючих міжнародних тендерних процедур, які оголошуються міжнародними тендерними організаціями, організуються регіональним представництвом Світового банку (м. Київ) тематичних круглих столів, бізнес-семінарів тощо.

За консультаціями та роз’ясненнями звертатись до управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської обласної державної адміністрації, пр. Радянський, 59, м. Северодонецьк, 93405, тел. (+3806452) 2 30 33, e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

У разі виявлення зацікавленості звертаємось з проханням повідомити про це управління економіки Лисичанської міської ради за тел. (06451) 7 26 00, факс (06451) 7 24 20, e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Управління економіки Лисичанської міської ради