Щодо зміни тарифу послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій ЛЖЕК № 8

У зв’язку з технічною помилкою Комунальне підприємство «Лисичанська житлово-експлуатаційна контора № 8» (ЛЖЕК № 8) для оприлюднення надав робочий проект, який відрізняється від узгодженого з УЖКГ в частині статей деталізації видатків.

Тому адміністрація ЛЖЕК № 8 доводить до відома споживачів інформацію про перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, структуру тарифу, зміну тарифу з їх обґрунтуванням для населення по житлофонду КП ЛЖЕК № 8, відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово—комунального господарства України від 30.07.2012р. № 390.

Структура запропонованих тарифів та періодичність надання послуг наведена у додатках .

Діючі тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для населення були затверджені у 2015р (рішення виконавчого комітету Лисичанської міської ради від 07.07.2015р. № 214) нижче рівня економічно обґрунтованих витрат та підвищені на 50% від попереднього діючого на той час тарифу. Середньозважений діючий тариф становить 1,59грн м2.

На сьогодні рівень відшкодування тарифами собівартості в середньому складає 75,3%.

За цей час рівень мінімальної заробітної плати збільшився в 2,6 рази, вартість електроенергії — в 2,5 рази, паливно-мастильних матеріалів — в 2 рази, матеріали — у середньому в 3 рази.

Підприємство не в змозі своєчасно розрахуватися з постачальниками, не має можливості виконувати весь обсяг запланованих робіт, що веде до зниження якості надання послуг.

При встановленні нових тарифів діючи тарифи збільшаться в середньому в 2,2 рази. Середньозважений економічно обґрунтований тариф складає 3,51грн м2.

ЛЖЕК № 8 приймає письмові пропозиції від населення, протягом 14 календарних днів з дня опублікування на офіційному веб-сайті Лисичанської міської ради, за адресою: 93108, м. Лисичанськ, вул. Жовтнева, 311.Тел.(06451) 3-71-89.

Комунальне підприємство «Лисичанська житлово-експлуатаційна контора № 8»