Про хід підготовки до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років

До основних завдань та функцій Держенергонагляду України, передбачених Положенням про державний енергетичний нагляд за режимами споживання електричної і теплової енергії, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07.08.1996р. № 929 (із змінами і доповненнями), належать: здійснення нагляду за забезпеченням надійного постачання енергії, технічним станом та організацією експлуатації електричних і теплових установок та мереж суб’єктів електроенергетики, суб’єктів відносин у сфері теплопостачання і споживачів електричної енергії, дотримання ними режимів виробництва, постачання і споживання енергії (активної, реактивної, теплової), а також готовністю суб’єктів електроенергетики, суб’єктів відносин у сфері теплопостачання та споживачів електричної енергії до роботи в осінньо-зимовий період (ОЗП) і в умовах надзвичайних ситуацій та багато іншого.

На виконання завдань, покладених на інспекцію Кабінетом Міністрів України, та з метою належного контролю за підготовкою енергетичних господарств до опалювального сезону представники Сєвєродонецького відділення Держенергонагляду були включені у склад всіх міських та районних штабів органів місцевого самоврядування з підготовки до роботи в ОЗП 2018-2019 рр. та, починаючи з травня 2018 р., прийняли участь у 11 засіданнях. Згідно вимог «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду» з метою визначення стану готовності джерел теплової енергії та споживачів до роботи в ОЗП, їх власниками були створені відповідні комісії за участю державних інспекторів з енергетичного нагляду та проведені перевірки із складанням актів готовності.

Незважаючи на неспроможність підприємств, організацій та установ, розташованих на території, підпорядкованій Сєвєродонецькому відділенню інспекції Держенергонагляду в Луганській області, розпочати своєчасну підготовку до опалювального сезону 2018-2019 рр. з об’єктивних причин, що склалися в умовах складної геополітичної ситуації, а також відсутність відповідного фінансування ремонтно-профілактичних робіт енергетичних господарств, на сьогодення практично завершено роботи з підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери регіону (а це міста Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна, Сватове, с.м.т. Троїцьке та Кремінський, Сватівський, Троїцький райони) до роботи в осінньо-зимовий період.

В складних умовах тривають роботи з підготовки до опалювального сезону 2018-2019 рр. підприємств та соціально важливих об’єктів м. Лисичанска: з ремонту котельного устаткування та теплових мереж Комунального підприємства «Лисичанськтепломережа»; з підготовки до проходження опалювального періоду ЛКСП «Лисичанськводоканал»; з ремонту системи опалення НВК «Гарант» відділу освіти Лисичанської міської ради.

Враховуючи недостатність енергетичного ресурсу у державі у нинішньому опалювальному сезоні теплопостачальним та теплотранспортуючим організаціям прийдеться працювати у скрутних умовах. Тому, на підприємствах, що надають послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання сформовані аварійно-відновлювальні бригади, які мають бути забезпечені аварійним запасом обладнання, запасних частин та матеріалів, інструментів, знаряддя, засобів захисту, теплого спецодягу, а також необхідним обсягом паливно-мастильних матеріалів для проведення ремонтних робіт у разі виникнення аварійних ситуацій під час проходження опалювального сезону 2018-2019 рр.

Нагадуємо, що з питань, пов’язаних з незадовільною підготовкою до осінньо-зимового періоду енергетичних господарств підприємств, організацій та установ регіону, Ви можете звертатися в Сєвєродонецьке відділення інспекції Держенергонагляду у Луганській області за адресою: 93400, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, пр. Гвардійський, 33, телефон/факс (06452) 5-48-25.

Сєвєродонецьке відділення інспекції Держенергонагляду у Луганській області