До уваги фізичних осіб, які є власниками молодняка великої рогатої худоби!

Лисичанська міська рада повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 107 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва.

Порядком передбачено, що бюджетні кошти спрямовуються на державну підтримку за декількома напрямами, в тому числі на надання спеціальної бюджетної дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб (далі — дотація за молодняк).

Відповідно до пункту 9 Порядку дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби до тринадцятимісячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб.

Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

  • — за період утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців — 300 гривень за голову;
  • — за період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців — 700 гривень за голову;
  • — за період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців — 1500 гривень за голову.

Загальний обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2500 гривень із розрахунку на одну голову молодняка.

Для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають за місцезнаходженням господарства до міської ради копії таких документів:

— паспортів великої рогатої худоби, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів молодняка — виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;

— паспорта громадянина України;

— довідки або договору про відкриття рахунка в банку;

— документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному органу доходів і зборів і мають відмітку в паспорті).

Зазначені документи приймаються протягом бюджетного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження.

З питань, пов’язаних з надання дотації за молодняк звертатись до управління економіки Лисичанської міської ради, вул. ім. М. Грушевського, 10, каб. 24, тел. (06451) 7-32-52.