6 жовтня о 12.00 - Всеукраїнський урок єдності

Національний проєкт з медіаграмотності МКІП «Фільтр» та Суспільне організовують Всеукраїнський урок єдності для школярів 5-11 класів, їхніх батьків та вчителів з усієї України!

Урок транслюватиметься на телеканалі Суспільне Культура та на YouTube-каналі Перший 6 жовтня о 12:00, а також 13 жовтня о 9:30 у повторі.

16 лютого 2022 року Фільтр вперше ініціював Всеукраїнський урок з медіаграмотності, до якого долучилася вся країна. Виклики, з якими ми зіштовхнулися вже за лічені дні, показали, що єдність — запорука нашої боротьби. Вміння не вестися на маніпуляції та протидіяти дезінформації допомагають зберегти єдність.

Тож 6 жовтня Фільтр за підтримки партнерів уже вдруге організовує Всеукраїнський урок, присвячений медіаграмотності. Глядачі дізнаються, як протидіяти соціальним стереотипам, хто такі боти та тролі, як розумно споживати інформацію та не вестися на маніпуляції. Також організатори підготували сюрприз для школярів старших класів, про який оголосять під час уроку.

Організовуйте перегляд уроку у своїх школах та долучайтеся до трансляції разом зі своїми близькими. Критичне мислення — це наш щоденний донат у стійке суспільство! 

Звертаємо Вашу увагу, що в разі оголошення повітряної тривоги, рекомендуємо перервати перегляд уроку та рекомендувати школярам подивитися його самостійно в записі в Youtube.

Всеукраїнський урок з медіаграмотності реалізовується національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики та Суспільне Мовлення за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії.