До уваги фізичних осіб, що утримують молодняк великої рогатої худоби

Згідно з Порядком використання сум податку на додану вартість, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду державного бюджету, затвердженого постановою КМУ від 2 березня 2011 р. № 246, фізичні особи, що утримують молодняк великої рогатої худоби, який народився в їх господарствах мають право на отримання дотації за утримання молодняку, який на момент подання фізичними особами вперше відповідних документів досяг певного віку, у розмірі:

  • 250 гривень за голову - за молодняк віком від 3 до 6 місяців;
  • 500 гривень за голову - за молодняк віком від 6 до 9 місяців;
  • 750 гривень за голову - за молодняк віком від 9 до 12 місяців;
  • 1000 гривень за голову - за молодняк віком від 12 до 15 місяців.

У подальшому бюджетна дотація за молодняк виплачується фізичним особам за збереження молодняку у розмірі 250 гривень за кожні наступні три місяці його утримання до досягнення ним п’ятнадцятимісячного віку.

Для отримання дотації за молодняк фізичним особам необхідно подати до управління економіки Лисичанської міської ради (вул. Комсомольська, 10, к. 24) копії таких документів:

  • паспортів великої рогатої худоби і ветеринарних карток до таких паспортів, а в разі утримання 10 і більше голів молодняку - виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;
  • паспорта особи;
  • довідки або договору про відкриття рахунка в банку;
  • документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті);
  • довідки про підтвердження наявності на відповідну дату у зазначених в реєстрі фізичних осіб молодняку великої рогатої худоби, який народився в їх господарствах, отриманої від голови відповідного вуличного комітету.

З усіх питань щодо отримання дотацій слід звертатись до управління економіки Лисичанської міської ради за телефонами: 7-24-20, 7-33-45, або до управління ветеринарної медицини в м. Лисичанську за телефоном: 7-19-54.

Виконавчий комітет Лисичанської міської ради