Насильство в сім'ї: де шукати допомогу?

Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Подібні дії з боку насильника приводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох осіб, членів цієї родини. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки та діти.

Насильством в сім’ї, відповідно до статті 1 Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», визнаються «будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду або шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю».

Особа, яка постраждала від насильства в родині, може звернутися до структурних підрозділів Лисичанської міської ради, відповідальних за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім’ї, за адресою: Луганська область, м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62:

— відділ у справах сім’ї, молоді та спорту (тел.: (06451) 7-35-43, 7-29-39, 7-33-22);

— служба у справах дітей (тел.: (06451) 7-35-09, 7-26-61);

— центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (тел.: (06451) 7-24-60, 7-26-96);

— до відповідних підрозділів Лисичанського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області — дільничних інспекторів поліції, а якщо це стосується дитини, до інспекторів сектору превенції, за адресою: Луганська область, м. Лисичанськ, вул. ім. Д.І. Менделєєва, 71 (тел.: (06451) 7-04-54, 102).

Слід пам’ятати, що відмова у прийнятті заяви не допускається!

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради