На Луганщині очікується висока пожежна небезпека!

За прогнозами Луганського обласного центру з гідрометеорології, з 13 квітня на території Луганської області очікується висока (4 класу) пожежна небезпека.

У цей період за умов посушливої та вітряної погоди, навіть невеличке займання може спричинити виникнення масштабної пожежі й призвести до значних матеріальних збитків.

За статистикою, основними причинами виникнення пожеж на відкритих територіях є людська діяльність. В теплу погоду громадяни активно вирушають на відпочинок на природу та впорядковують власні домогосподарства спалюючи сміття. Однак, варто пам’ятати, що при 4 чи 5 класі пожежної небезпеки достатньо навіть одного непогашеного сірника для того, щоб спровокувати масштабну пожежу на відкритій території.

Лисичанська міська рада звертається до громадян та гостей міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісопосадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

Відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради