Анонс культурних заходів з 4 по 10 травня

4 травня об 11.00 у дитячій бібліотеці № 1 пройде урок мужності «Повік ті дні із пам’яті не стерти», о 12.00 – година спілкування «Пам’ять вічно жива» у міській бібліотеці-філії № 4, а о 15.00 – зустріч з ветеранами «Солдат-переможець» у міській бібліотеці-філії № 10. Також, у цей день пройде відкриття вернісажу військової книги «Шляхами болю й Перемоги» у міській бібліотеці-філії № 9.
5 травня у закладах культури міста пройдуть заходи, присвячений Дню Перемоги, а саме: у Лисичанському міському краєзнавчому музеї - відкриття виставки експонатів з фонду музею «Они сражались за Родину», у центральній бібліотеці - відкриття виставки-реквієму «У пам’яті навічно», у міській бібліотеці № 5 - виставки-нагадування «Хай живі запам’ятають і хай покоління знають», у міській бібліотеці-філії № 6 - книжкової виставки «Дорога до безсмертя». О 16.00 у ПК ім. В.І.Леніна відбудеться вечір-зустріч «Ты помнишь, товарищ, как все это было» з циклу заходів «Наші земляки».

6 травня, на честь Дня Перемоги, о 10.00 у Лисичанському медичному училищі відбудеться свято «Ті дні у пам’яті народній» з запрошенням ветеранів ВВВ, а також святкова зустріч та концерт у територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів і недієздатних одиноких громадян. О 12.00 – тематичне свято-вшанування ветеранів ВВВ «Уклін земний вам, ветерани!» у ПК ім. В.І.Леніна, о 13.00 – година пам’яті «Вогонь війни у пам’яті навічно» у центральній бібліотеці, а о 14.30 – літературна композиція «Нехай горить вогонь пам’яті» у міській бібліотеці-філії № 10. У цей день пройде відкриття виставки-панорами «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні» у міській бібліотеці-філії № 8.
Крім того, цього ж дня о 15.00 на стадіоні «Шахтар» розпочнеться турнір з міні футболу, присвячений відкриттю майданчика зі штучним покриттям, у цей же час у Новодружеській ДШМ розпочнеться концерт камерного ансамблю викладачів Сєвєродонецької музичної школи № 2.

7 травня, з нагоди Дня Перемоги, о 13.30 ПК ім. В.І.Леніна запрошує на вечір-зустріч «Навіки в пам’яті народній», о 14.00 у ЦСК «Кристал» розпочнеться відкрита першість м. Лисичанська з боксу, а у центрі тимчасового перебування літніх людей - концерт викладачів народного інструментального ансамблю «Сувенір» Лисичанської ДМШ № 2, о 16.00 у концертній залі Лисичанської ДШМ № 1 пройде звітний концерт «Звітуємо тобі, мій рідний край». Крім того, цього ж дня у міській бібліотеці-філії № 2 відкриється виставка-роздум «Злет і забуття» до 75-ї річниці Стаханівського руху.

8 травня з 8.00 до 15.00 у місті відбудуться загальнообласні заходи, присвячені 64-й річниці перемоги у ВВВ, у тому числі о 9.00 на Привільнянському плацдармі розпочнеться концертна програма учасників художньої самодіяльності міста, а об 11.00 біля меморіалу «Пам’ять» пройдуть мітинг та святковий концерт.
Крім того, у цей же день о 8.30 біля міського краєзнавчого музею відкриється виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва міста, о 10.00 у міській бібліотеці-філії № 6 пройде зустріч з ветеранами «Подвигом уславлені», о 19.00 ПК ім. В.І.Леніна запрошує на тематичний концерт «Нам дороги эти позабыть нельзя», а у дитячій бібліотеці № 1 відкриється книжкова виставка «Життя, що називається війною».
Також, о 14.00 у ЦСК «Кристал» продовжиться відкрита першість м. Лисичанська з боксу, присвячена Дню Перемоги,

9 травня з 8.00 до 14.00 пройдуть міські заходи, присвячені 64-й річниці перемоги у ВВВ. Крім того, о 9.00 у районі склозаводу відбудеться мітинг на місці захоронення земляків-партизан Добринського П.А. та Луганського І.А. (Лисичанський педагогічний коледж), о 10.00 – мітинг та концерт «Перемога в серці кожного живе!» біля ПК ім. В.М.Сосюри, а також тематичний святковий концерт «Вам низький уклін ветерани війни» у ЦПРШМ, концерт учнів та викладачів Новодружеської ДШМ на центральній площі м. Новодружеська та відкритий чемпіонат м. Лисичанська з боротьби айкідо (ДЮСШ). Цього ж дня, об 11.00 у парку ПК ім. В.І.Леніна розпочнеться дитяче свято «Хай буде мир на всій землі», о 13.00 – дитяче свято «Вічна слава героям» на площі ПК ім. В.М.Сосюри, а о 19.00 – міські народні масові гуляння у сквері ім. 10-річчя незалежності України «Перемога, ти в серці кожного живи!» та на пл. Перемоги «Перемога на всі часи!».