Лисичанській громадській Чорнобильській організації - 30 років

27 жовтня 1990 року Лисичанські чорнобильці провели установчі збори по створенню міської громадської організації «Союз Чорнобиль». Саме ця дата стала днем заснування Лисичанської міської громадської організації «Союз Чорнобиль», яка об’єднала в своїх лавах всіх, хто постраждав від аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Тисячу сто вісімдесят сім лисичан взяли участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Вони їхали на ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС не зображати страждання, а виконувати завдання держави.

З того далекого 90-го року минулого століття минуло тридцять років.

З дня утворення і по сьогоднішній день громадська організація «Ветерани Чорнобиля м. Лисичанськ», що стала правонаступницею Лисичанської міської громадської організації «Союз Чорнобиль», займає активну позицію у громадському житті міста.

За ці роки організація внесла величезний внесок у вирішення питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, розвиток чорнобильського руху, збереження пам’яті про події в Чорнобилі.

За всім цим стояли і стоять люди з активною життєвою позицією, з гарячими душами і серцями.

Напередодні ювілею слід згадати керівників нашої міської громадської організації «Союз Чорнобиль» — це Анатолій Петрович Нікішин, Володимир Валентинович Мішин, Таїсія Григорівна Ніжинець, Валерій Васильович Глебін, Олексій Іванович Малік, кожен з них зробив внесок у становлення, збереження і діяльність чорнобильської громадської організації міста.

Надійним помічником керівників організації був і є актив організації — правління, члени якого завжди готові прийти на допомогу, підставити плече в найважливіших життєвих ситуаціях.

Цього дня ми щиро дякуємо:

— Управлінню праці та соціального захисту населення м. Лисичанська та начальнику управління Олені Андріївні Єздаковій, всім фахівцям управління за їх увагу, терпіння і допомогу учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

— Лисичанській багатопрофільній лікарні, її головному лікарю Григорію Михайловичу Старченку, завідуючим і лікуючим лікарям відділень за допомогу в створенні спеціалізованих палат в неврологічному і кардіологічному відділеннях, наданні ліжко-місць в інших відділеннях для лікування учасників ліквідації наслідків на ЧАЕС;

— Головним лікарям Центрів первинної медико-соціальної допомоги № 1 Тамарі Миколаївні Яїцькій та № 2 Валентині Федорівні Шепеленко, дільничним і сімейним лікарям цих центрів за їх невтомну працю по лікуванню ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Ми перед Вами в боргу;

— Керівникам міста за створення пам’ятного знака «Землякам Чорнобильцям».

Дорогі Чорнобильські побратими!

Від щирого серця вітаємо вас з цією славною датою — 30-річчям створення нашої міської чорнобильської організації.

Бажаємо всім членам організації здоров’я та щастя, миру та сімейного благополуччя, процвітання і нових звершень у громадській діяльності.

Нехай вас завжди супроводжує успіх та не покидає сила духу.

Правління громадської організації «Ветерани Чорнобиля м. Лисичанська» та голова правління Ігор Хричов