Уряд ухвалив постанову, яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО

Метою Мінсоцполітики є забезпечення дієвої підтримки, і допомога в подоланні викликів, спричинених війною, для внутрішньо переміщених осіб, які – через війну – втратили житло або вимушені були залишити власні домівки і переселитися з місць, де ведуться бойові дії або з тимчасово окупованих територій.

Держава продовжує фінансування однієї з найбільших програм соціальної підтримки та уточнює параметри її надання.

Зокрема, для всіх ВПО, які отримують допомогу зараз, з 1 серпня 2023 р. буде автоматично продовжено її виплату ще на 6 міс., до кінця січня 2024 р.

Допомога продовжується для всіх осіб, які проживають в Україні і є внутрішньо переміщеними особами: для дітей та осіб з інвалідністю – 3 тис. грн, для інших осіб – 2 тис. грн.

Важливо: Постановою надано можливість отримувати допомогу на дітей, які народились у ВПО після переміщення і їхнє зареєстроване місце проживання співпадало з місцем задекларованого місця проживання батьків (місця, куди переїхали ВПО).

З 1 вересня допомога продовжується для тих громадян, чий майновий стан потребує такої підтримки, і не продовжується для громадян, чий майновий стан дозволяє здійснювати суттєві витрати без допомоги держави.

Також звертаємо увагу, що для ВПО, які вперше звернуться по отримання допомоги ПІСЛЯ 01.08.23 р., допомога призначається на 6 місяців, на сім’ю, та буде виплачуватися одному з членів сім’ї (уповноваженій особі) з розрахунку на кожного члена сім'ї.

Детально про прийняті зміни за посиланням https://bit.ly/3O9omXj