Дитячі будинки сімейного типу, батьки-вихователі яких є ВПО, можуть отримати грошову допомогу на оренду житла

Про старт програми повідомила організація «СОС Дитячі Містечка», яка є багаторічним партнером Мінреінтеграції.

Допомога надається з метою забезпечення потреби ДБСТ у винаймі житла.

Її розмір залежить від кількості дітей, які влаштовані у ДБСТ, і становить не більше 22 372 гривень на місяць. Допомога виплачуватиметься до грудня 2024 року включно.

Хто може отримати грошову допомогу?

 

ДБСТ, батьки-вихователі / мати- чи батько-вихователь яких є ВПО. Пріоритет надається ДБСТ, що виїхали з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих (ТОТ).

Один заявник (який діє як законний представник дітей у ДБСТ та від імені відповідної сім’ї) може отримати такий вид грошової допомоги лише один раз на погоджений термін в організації чи програмі.

Територія надання грошової цільової благодійної допомоги.

Вся територія України, окрім ТОТ, територій активних бойових дій (Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей) і можливих бойових дій.

Як зареєструватися?

Для участі у програмі заявникам необхідно звернутися до уповноважених органів і служб у справах дітей за місцем свого перебування. Вони, своєю чергою, направлять офіційний лист-звернення щодо надання такої допомоги для дітей, які перебувають у ДБСТ, з урахуванням зазначених вище критеріїв.

Лист потрібно направити на електронну адресу організації: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .

Мінреінтеграції